2010-03-02

Dags att göra upp med den giftiga Stasi-skolan?


 Vad var det utbildningsminister Jan Björklund sade i partiledardebatten som sändes i TV den sista januari, då frågan om skolan kom upp?
  Han sa bland annat detta: " Dom problem vi idag upplever beror på felgrepp som gjordes för tjugo år sedan och för trettio år sedan – 70-talet, 80-talet.." 
  Och när en av representanterna för den rödgröna alliansen ; Lars Ohly, anmärkte: " Jan Björklund har en retorik som inte hänger ihop med den praktik han står för.", svarade Björklund: " Ursäkta, det är ju den utbildningspolitik som ni har fört i fyrtio år som har skapat problemen." 

  Framstår inte detta Björklunds argumenterande  som helt frapperande,  när man jämför med de uppgifter som framkommit under de senaste dagarnas debatt med anledning av den s.k. Stasi-listan, eller rättare - Rosenholzakterna.
  "Sverige var för DDR ett tyngdpunktsland", skriver Birgitta Almgren i DN den 25/2.
  Per Dahl i Barometern reflekterar: " En av de viktigaste socialdemokraterna bakom den svenska grundskolan, Stellan Arvidson, var en ofta besökande och väl sedd gäst i den tyska kommunistregimens universitetsstad Greifswald. "  


  Är det inte tid att göra upp med Stasi-angivare i allmänhet  och "Stasi-skolan" i synnerhet ?

  Tänk om  Hemundervisning kan komma att utgöra tungan på vågen i den uppgörelsen.  Men hemundervisande föräldrar i vårt land upplever sig vara utsatta för en "politisk förföljelse" , enligt uppgifter som Världen Idag publicerar igår.
  - - 
   Karin Vide´n har skrivit en initierad artikel om hemundervisningen för tidningen Midnattsropet - se här.  
  

SvD

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: