2010-05-17

Homo-diktatur?
( bilden:  Birgitta Ohlsson och "Baltic Pride" )

 
En kristen församlings-arbetare från Vilnius har hört av sig på Invictory.org:s hemsida med en del allvarliga synpunkter:
"Den 8:e maj genomfördes för första gången i historien en gay-parad i Litauens huvudstad Vilnius, - vilken – enligt medias rapporter – orsakade en motreaktion i samhället - - enligt vad Invictory.org meddelar.
Dessutom, som en pastor för församlingen 'Ny Generation' i Vilnius, Vajdas Visjnjauskas, berättade: – en vecka innan gayparaden gav stadens kyrkor/församlingar uttryck för sin protest, genom att skriva ett öppet brev till borgmästaren, med en begäran om att avlysa den.
' Vi har ingenting emot folk med sexuella avvikelser, men vi vänder oss emot en demonstration av sexuella perversiteter – säger Vajdas Visjnjauskas – Det är sorgligt , att under en tid då pensioner och stöd till ensamma mödrar förminskas , då barnhem inte har tillräckligt med medel för sin existens, så har myndigheterna för att kunna genomföra en gay-parad tagit c:a 40.000 dollar ur statskassan för att bevaka denna tilldragelse. '
‘När vi ger mat åt hungriga människor, och samlar ihop kläder åt dem, då gör vi detta med egna resurser, och ur statskassan spenderas inte en cent för den välgörenheten, samtidigt spenderas tiotusentals dollar för perversa  ambitioner’, understryker pastorn.
‘Å ena sidan är vi missnöjda att myndigheterna inte har lyssnat till oss. Men å andra sidan är jag glad att denna gay-parad har ägt rum, eftersom alla har kunnat se vad homo-diktatur i själva verket är, sade Vajdas Visjnjauskas . - När det sker en anstormning från EU:s håll, när de största organisationerna för mänskliga rättigheter , och även myndighetspersoner som innehar de högsta posterna utövade påtryckningar på vår stads borgmästare, och på presidenten, då ser vi hur böjligt vårt rätts-system är, och hur det kan utsättas för manipulationer.’"

SR, Newsmill

Andra bloggar om: ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta glömde namnet.
/Jonas Lundström, www.jlundstrom.se

Anonym sa...

Att förespråka att kristna församlingar använder sig av staten för att stoppa sexuella avvikelser, känns inte speciellt Maranata. Det luktar mer Konstantin. Eller?

Hans sa...

Sant.

Anonym sa...

Öh? Men varför i så fall artikeln, om du inte gillar dessa församlingars agerande? Det kändes verkligen som du stod på deras sida?
/Jonas

Hans sa...

Jag tyckte det var intressant att höra en röst som avviker från den i flera svenska media framförda solskens-historien om "pride-paraden i Vilnius".
Kan det ligga någonting i detta?
Måste det uppfattas så att jag ställer upp för allt vad kyrkorna i Litauen står för, för att jag tar med denne ende pastors uttalande här?

Anonym sa...

Det jag är fundersam på är att ni från Maranata-håll verkar se HBT-rörelsen som ett av dom stora hoten mot guds vilja, samtidigt som kyrkornas samarbete med staten inte verkar vara något lika hotfullt. Från mitt perspektiv så tycker jag istället att det är kyrkornas horeri med statsmakterna som är det verkliga hotet, medan jag inte ser HBT-rörelsen som något hot.

Homo-diktatur är också helt missvisande. Att vara homosexuell, även i liberala Sverige, är fortfarande att befinna sig i en väldigt utsatt situation där hotet om våld och trakasserier är vardag. Som Jesus efterföljare borde vi snarare som Jesus stå på dom marginaliserades sida, istället för att heja på dom som vill exkludera och ropa "oren, oren".
/Jonas

Berno sa...

Jonas, att varna för homosexualiteten och dess destruktiva konsekvenser är att stå på de marginaliserades sida.

Anonym sa...

I så fall måste det göras på ett sätt som lockar dom marginaliserade att närma sig oss, snarare än att vi spär på den hotbild som finns från samhället i stort ("världen"). Här är Jesus ett gott föredöme tycker jag. Tror du att dom homosexuella känner dom konservativa kristnas kärlek genom ett sånt agerande som beskrivs ovan, eller tror du att dom snarare känner sig hotade och påhoppade. What would Jesus have done?