2010-07-10

människosynen  I mån av möjlighet har jag kunnat följa med i vad som har sagts under veckan i Almedalen , med hjälp av en radio. Förutom de mer iögonfallande framträdanden som rapporterades om kunde jag uppfatta en viktig fråga i ett radio-program: "Vilken människosyn har politikerna?
  Cecilia Uddén som annars uppehåller sig en hel del i Mellanöstern, hade tagit sin utgångspunkt i frågan om arvssynden , och konkretiserade frågan så: "Är människan i grunden god, eller ond?"
  Efter en första svarsrunda från representanter för några av riksdagspartier, kunde hon konstatera: " Ingen vågar säga att människan är ond.".  Resonemanget fördes på ett sådant vis av samtliga där att människan tenderade att framstå som  - mest god. 
  
  Men jag är rädd för att frågan som sådan blev något hängande i luften. Konkretiseras den gamla doktrinen om arvssynden verkligen genom att rätt och slätt svara på frågan "god eller ond"?
  Frågan tycks i sådana fall ännu så länge vara , på ett något ironiskt vis, obesvarad.


 Saken med Sven-Otto Littorins avgång från ministerposten, och den mediala uppmärksamheten med påstådda brott mot sexköpslagen, kanske kan tjäna som en illustration. Det har också vållat en del huvudbry.


Expressen, SvD, SydsvenskanDNAndra bloggar om: ,

1 kommentar:

reino landmann sa...

här finns mer om moderater och littorin

http://www.totalskandal.se/sida20.html