2010-12-28

namnkunniga ryssar citerar BibelnI samband med aktuella händelser den senaste tiden har iallafall två framträdande , ryska personligheter inte dragit sig för att citera eller åberopa några  intressanta bibelställen.

Dels en ekonomisk rådgivare till president Medvedevs, Igor Jurgens, som blev intervjuad för tidningen "Kommersant" någon dag innan domen mot oljemagnaten Michail Chodorkovskij och hans kollega Platon Lebedev började att läsas upp. (En uppläsning som  ska fortsätta fram över nyåret.) Uppvärmd av en rundresa i Väst, där han har föreläst om Rysslands modernisering - sista gången i EU-parlamentet - utalade han sig för ett frikännande av Chodorkovskij och Lebedev. Han sade att redan vid tiden för den första processen "..förstod alla, att det var en 'selektiv rättvisa', eftersom alla hade brutit mot reglerna, men bara en (eller två) sattes i fängelse". Han hade förklarat detta i Väst med att den ryska demokratien är under utveckling, att den befinner sig i en övergångsform  "..och på grund av denna övergångsform så är inte den administrativa och den dömande maktutövningen helt och fullt åtskilda".
   Han beklagade också sidor av privatiseringen på 90-talet: " Det skedde aldrig något legitimiserande av ett enormt antal privatiserade andelar. I detta sammanhang skulle jag vilja påminna om att Mose ledde sitt folk under 40 år i öknen, för att folket skulle befrias från slaveriet" .

  En helt riktig uppfattning. Folket befriades ju inte bara därigenom att de i och för sig lämnade det geografiska Egypten.

- - 

  En annan berömd 90-tals-oligark, Boris Abramovich Berezovskij, som befinner sig i landsflykt- i exil -  i Storbrittannien, kommenterar i en intervju för "Glavred" för inte så länge sedan (13/12) , händelseutvecklingen kring Wikileaks, och dess grundares, Julian Assanges roll.

 Fråga: Boris Abramovich, kan du, som är en person som inte så sällan har haft att göra med olika slag av sekretess-stämplad information, ha någon aning om vem som i själva verket står bakom Wikileaks hemsida? 

   Berezovskij: Låt oss ta saker och ting i tur och ordning. För det första är det att Wikileaks uppstått  en händelse av historiskt slag på vägen mot övervinnandet av en global kris för den judisk-kristna civilisationen. I Markus-evangeliet står det: '.. intet är fördolt, utom för att det skall bliva uppenbarat; ej heller har något blivit undangömt, utom för att det skall komma i dagen' (Mark. 4:22) . Det är helt enkelt så att förr, för att något sådant skulle ske, behövdes det flera år, och ännu tidigare - årtionden och t.o.m. århundraden. Men idag, i samband med frambringandet av ny informations-teknik, så blir allt som var fördolt bokstavligen uppenbart  på ögonblicket. Och därför är det som den här australienske mannen har gjort ( Wikileaks grundare - Julian Assange - ) bara en del av Guds plan, som han förverkligar" - - 

Vad sägs om den uppfattningen?


Sydsvenskan, GP , DN, SvD - MetroAftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket skitsnack.
Bibeln är en sagobok.