2011-02-23

Gorbatjov kallar Putin-Medvedev för “viktigpettrar”

  Inom kort (den andra mars i år) fyller den förre sovjetledaren – dåvarande kommunistiska partiets generalsekreterare samt Sovjetunionens förste och siste president  Michail Sergijevich Gorbatjov -  80 år. Inför det jubileét har flera ryska media uppmärksammat perestroikans banbrytare , och ställt några frågor till honom. Som ett inte ointressant vittne i samtiden  kallar han det nuvarande, berömda  tandemparet Medvedev och Putin för “viktigpettrar” eftersom de flera gånger har sagt att de kommer att samråda med varandra när det gäller frågan om president-valet 2012. 
- - 
Учредительное собрание демократического форума «Гражданский диалог» состоялось в Москве Bilden: Michail Gorbatjov 
- - 
  Gazeta.ru:  "Jag gillar inte detta. Alltså, jag gillar inte hur man uppför sig. Det är inte Putins angelägenhet – det är väljarnas angelägenhet. Vad då? Skulle man inte få välja några andra? Jag tycker att det är hutlöst, när jag hör Vladimir Vladimirovich svara på en fråga som någon har ställt, att han ska sitta ned tillsammans med Dmitrij Anatolevich och komma överens om vilken som skall ställa upp i valet. Det är ett otroligt viktigpettrande.”
  Dessutom, med sin auktoritets vida tragik, säger Gorbatjov att “Enade Ryssland” påminner om det sovjetiska kommunistpartiet: ” Att ‘Enade Ryssland’ har roffat åt sig makt i parlamentet – det är illa. Monopol innebär inte att de demokratiska processerna utvecklas, och ‘Enade Ryssland’ påminner om en dålig kopia av det sovjetiska kommunistpartiet”. 
  “ Det kan bli ett egyptiskt scenario i Ryssland”- säger Gorbatjov - "om inte något ännu mer tillspetsat”. 
- x
  För övrigt: 
Dyra hotellrum i Moskva - SvD
I Washington och London, i Jerusalem och Riyadh, i Moskva och Manama undrar politiker och militära strateger vad som sker i Mellanöstern”  - Aftonbladet

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Situationen i Ryssland kommer inte bli som i Egypten. Däremot är risken för andra typer av aggression möjlig. Exempel på detta har vi sett relativt nyligen.