2011-02-28

Christer Pettersson är inte dömd.

Christer Pettersson, suspected of murdering Sw...Image via Wikipedia
Det ser ju vem som helst att det är Christer Pettersson!
  När jag idag förbereder mig att eventuellt höra radio och TV-intervjuer o.s.v. med Lisbet Palme , så drar jag mig till minnes vad som skedde för 25 år sedan, då man också fick vänta på att få höra fru Palme.


Palme sköts ju på kalenderdagen för 25 år sedan. Allt gick så fort. När jag vaknade på morgonen inne på Gamla Bro där jag tillfälligt övernattade, och fick höra nyheten, var Olof Palme redan död. Jag uppfattade direkt att även Lisbet Palme hade blivit skjuten, liksom hennes man. Men Lisbet Palme hade överlevt beskjutningen, och var intagen på sjukhus. 


“Det kommer att få en avgörande betydelse vad hon har att säga”, tänkte jag. Hon var ju ett ögonvittne. Och jag lyssnade på alla nyhetsutsändningar jag kunde. Efter någon tid – jag minns nu som att det dröjde flera dagar - hade fru Palme hämtat sig och kunde svara på frågor. Hon tyckte sig ha känt igen den person som hade skjutit, och drog sig till minnes någon som tidigare hade synts utanför paret Palmes bostad i Gamla stan. En man som enligt vad hon menade tillhörde Ustasja. 

      Inte så bestämt den gången..
      


SvD, DN, E-kuriren

Bloggar: 1, 2
Andra bloggar om: ,
Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer: