2011-02-17

“sociala media” – vad är det som händer?     Youtube, twitter och facebook – det är ju något för Putin och högvinstföretaget Apple och andra höjdare?

     Eller kan man i ett traditionellt, socialt sammanhang, t.ex. på ett bibliotek, eller som deltagare i ett seminarium, eller som åhörare av något anförande, behandla frågan om sociala media, utan att hamna i onödiga bryderier? T.ex – på onsdagkvällen (16/2) talade datateknikern Gunnar Björnwall på Stockholms stadsbibliotek om sociala media inför en häpen publik. Jo, Björnwall kunde ge en nyttig guidning i själva den digitala bakgrunden som behövs för att börja twittra – att man överhuvudtaget har en dator, väljer webläsare, skaffar ett antivirusprogram o.s.v.
- - 
  datateknik 011     
Onsdagkvällen: En förväntansfull skara samlas på biblioteket
- - 
    Som alltid krävdes det ju att man var någotsånär insatt i tekniken. Men när det kom till själva “det sociala” med sociala media, kunde jag inte undgå att lägga märke till en viss svårighet. Vad är det egentligen som händer? Flera frågor ställdes som var av den karaktären att de kanske hade behövts behandlas ytterligare på detta litet informella vis. Varifrån kommer till exempel den föreställningen att “har man en gång registrerat sig på Facebook så kan man inte lämna det”? En fråga som mot slutet formulerades av någon av deltagarna. Men tiden hade tyvärr gått, och den frågan utreddes aldrig riktigt.


   Men det är nog en god ide´att några chattare, twittrare m.fl. samlas då och då i ett mer traditionellt socialt sammanhang och samtalar. Det ger liksom perspektiv.

/E 24

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: