2011-05-26

Olof Djurfeldt i purpur och scharlakan?


   “Pingstledarna nöjda” med sitt besök i Rom, får vi veta av en artikel i Dagen. Pingstsamfundets ordförande Pelle Hörnmark citeras på ett vis som knappast vittnar om någon större distans: ”Jag har inte hunnit smälta alla intryck men det har varit väldigt engagerade samtal om allt från helgon och reliker till rättfärdiggörelsen och skärselden” 
...
                                                                                                          ...
  Det har tydligen inte hänt särskilt mycket sedan Luther skrev “Ett förspel om Kyrkans babyloniska fångenskap” som utgavs första gången 1520. Bara ett – måttfullt -  citat därifrån:  ”Sedan både tron och dess verk blivit åsidosatta vandrar vi trygga i människoläror och människomeningar – nej, vi går under däri”. 

     
    Tidigare poster: 1,2
  Andra bloggar: 1


 


Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Lennart Jacobson sa...

Nog är det naivt att säga att vi "känner" att det är samma Jesus katolikerna talar och samme Ande som verkar.

Inte minst Olof Djurfeldt förväntade jag mig mycker mer av. Det är inte vår känsla som avgör vad som är rätt utan vad Ordet säger.

Det värsta i katolska kyrkan tycker jag själv är påven (Ingen skall kallas Fader) och själva organisationen. Om man till detta lägger alla obibliska, helt oacceptabla, traditioner som bön till människor/helgon, helgonförklaringar av människor, gudomliggörande av Maria, påvens ofelbarthet, reliker, mässoffret etc, men också att katolikerna inte får delta i HHN med andra kristna, etc etc, så är det obegrigligt att sådana bibeltrogna ledare inom Pingst yttrar sig så naivt.

Det är ju så att Ordet och Anden hör samman. Anden kan bara sanktionera det som är stämmer med bibeln/Ordet. För ,mig räcker det att höra att Arbolerius sagt att "inte biblen är Sanningen utan katolska kyrkans tolkning av bibeln."

Däremot har jag inget emot att vi umgås med katoliker lokalt.

Tro inget annat än att påven vill ha pingstvännerna under sitt paraply. Här har vi RKK:s enda "konkurrenter" som tar medlemmar.

S-E Sköld sa...

Den som inte AVSLÖJAR VILLOLÄROR - FÖRFÖRELSER - BISTRÄCKER DEM.