2011-07-31

Åtalet är ihopsytt

    Till slut, efter två och halvt år, har saken mot Sunday Adelaja , ledande pastor för församlingen “Guds Ambassad “ i Kiev, samt en handfull andra personer, ansvariga för finansbolaget “Kings Kapital” , behandlats så långt att ett första, slutgiltigt  åtal har kunnat bli överlämnat till domstol. En domstol, där efter allt att döma, de huvudåtalade själva - Adelaja, bolagets grundare Bandurchenko och hans kompanjon Safonov, samt Adelaja's s.k. "finansister" Golovanov, Kolesnikov och Eresko -  måste svara på frågor.

fru justitia

Enligt vad “Ambassadens” hemsida informerar om:” Den 27 juli 2011 har riksåklagarämbetet i Ukraina skickat målet mot gruppen av ansvariga personerna bakom bolaget “Kings Kapital” till Appellationsdomstolen i Kiev. Från åklagarämbetet har meddelats att en stämning  mot nämnda struktur har styrkts och efter det att rättsinstansen har bestämt om detta  ( vilket tar några dagar) så inleds det sedvanliga domstols-förfarandet..  “ Adelaja lär ha blivit “inspirerad” av detta, och säger bland annat:” I två och ett halvt år har jag och alla medlemmar i församlingen väntat på att saken ska överlämnas till domstol” 

   Liknande informationer meddelas också av ryskspråkiga , ukrainska media som lb.ua och liga.net: “ Nu är målet skickat till Appellationsdomstolen , som inom loppet av några dagar ska bestämma vilken domstol som ska hålla i detta ärende, och därefter börjar den sedvanliga genomgången i domstolen.”

Domstolarna i Kiev lär ju vara upptagna med en hel del .
- -

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: