2011-10-30

Islam missförstår allt

Islam   

Islam är verkligen en religion av rang. Men det är en tragisk religion, vars stora tragedi består i att det den värdesätter främst – Skriften – verkligen skulle kunna leda rätt, om det inte var för Koranen. Koranen påstår att den ger den riktigaste tolkningen av Skriften, d.v.s. vad som tidigare har uppenbarats för profeterna Noa, Abraham m.fl.  Men Koranen står i vägen för sanningen. 

Mitt under det att blogred. och några till från Maranataförsamlingen i Stockholm var ute och sjöng och evangeliserade i Rinkeby i går, var det nära att vi  fick avlägga en examen i Koran-kunskap. Det hade säkert blivit minus. Men faktum är att jag, medan jag filmade några av dem som deltog i evangelisationen, plötsligt blev tilltalad av en muslimsk man, som uppmanade mig att läsa Koranen. Eftersom blogred. hade förberett sig på att eventuellt samtala med muslimer, som det finns gott om  i Rinkeby, hade vissa förberedelser gjorts med en av Koranens suror, den som bär överskriften “Jona”, det är den tionde suran.

Den tionde suran motsäger sig själv på ett väsentligt vis. Den är uppkallad efter Jona, men ägnar sig endast högst flyktigt åt Jona.Vad beror det på? Är det därför att Jona är ett sådant starkt vittne om Jesus själv och Hans gärning, att Koranen drar sig för att riktigt behandla berättelsen om Jona?   Jag misstänker det.


  Alla har syndat .. Rom. 3:23


   Men se här hur nära Koranen ändå kommer en väsentlig frågeställning, när den tionde surans femtiofjärde vers uttrycker sådana saker som detta:” Om den som har begått svår orätt ägde jordens alla rikedomar skulle han helt säkert erbjuda allt detta för att köpa sig fri [på Domens dag]; “ (på engelska: - To redeem himself on that day, each sinner would gladly give all that the earth contains if he possessed it ..) Är inte detta syndarens situation! Och betala priset för den syndares själ som nu omvänder sig till sin Skapare, det är ju just vad Jesus har gjort.


  Matteus kapitel tolv, vers fyrtio : “ .. likasom Jonas tre dagar och tre nätter var i den stora fiskens buk, så skall ock Människosonen tre dagar och tre nätter vara i jordens sköte. “  Han skulle “..ge sitt liv till lösen för många” – Matt. 20: 28


Jesus - Han gjorde det.


  UNT, Aftonbladet 

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Ludviga74 sa...

Jaså det märks att det finns mycket muslimer i vårt land nu. Så dom uppmanar evangeliserande att läsa koranen. Det vore inte lika lätt att uppmana en muslim i ett muslinland att läsa bibeln.

Hans Lindelöw sa...

Sant. 

Textarinnan sa...

Jaha?
Och du har läst Koranen?
Tvivlar på att du ens kan arabiska.
Måste varna alla att översättningarna av Koranen är fel. 
Man tolkar Koranen efter det syfte man har, har du ett rent hjärta och letar efter den sanna tron så kommer du att hitta att Koranen har det. Men vill du smutskasta islam och skämma ut alla muslimer så kommer du att se fel som inte finns och skriva en massa osanna saker.
Bibeln motsäger sig själv även den (det gör Koranen INTE): "Öga mot öga, tand för tand" står det men fortsätter du läsa så "vänd andra kinden till"... Hur ska man tolka det?

Hans Lindelöw sa...

  Tack för din kommentar! Nej, jag kan inte arabiska. Det är naturligtvis en stor brist.