2011-11-17

Anklagad av “den barndöpte”?

“Den sista baptistiska predikan” läser jag om i en artikel i  Dagen. Är det möjligt? Baptismen i vårt land beskrivs i denna artikel på ett delvis frustrerat vis. Ska man dra den slutsatsen att den nu är ett avslutat kapitel? 
- - 
baptisterna xx
- -   
Det kan väl inte vara så illa att man är redo att  ge den babyloniska kyrkotraditionens villfarande dop rätt? Konsekvenserna  för den väckelsekristendom som vill stå “utanför lägret” är givna.

Hebr. 13: 13   ”Låt oss alltså gå ut till honom ‘utanför lägret’ och bära hans smälek.”    -

  Nå , låt oss för all del inte glömma att Mose blev döpt i Egypten. Det står att han “drogs upp ur vattnet” i späda år i 2 Mos. kap. 2. Innan han drogs upp var han alltså i vattnet. Han blev alltså på sätt och vis barndöpt. 


Tänk, att det gamla egendomsfolket, Israel, leddes av en kristen, av en sålunda döpt person! Visserligen var han döpt som barn, och som många andra barndöpta hade han en olycklig tendens:  att bli en djävul, eller en åklagare. Nya Testamentets löftesman – Jesus – avslöjar denna  anklagande karaktär i Joh. 5:45 ”Menen icke att det är jag som skall anklaga eder hos Fadern. Den som anklagar eder är Moses, han till vilken I sätten edert hopp.” 


Har alla baptister i vårt land  nu givit efter inför trycket av “den barndöptes” anklagelser?
 
      Det tror jag knappast.Andra bloggar om:

Inga kommentarer: