2011-12-15

Och en kopp thé..

  
Protestmötet mot förfalskade valresultat och för rättvisa val som hölls på Bolotnaja-torget i Moskva i lördags, har uppskattats för att det genomfördes i så god ordning, utan några andra provokationer än de rent verbala. 
 Arrangörerna var själva nöjda. President Medvedev har skrivit på sitt Facebook-konto, att han inte kunnat hålla med om de slagord som ropades, men att folk har rätt att uttala sin ståndpunkt, och att det var "bra, att allt  skedde inom lagens ramar". 
    Tidningen "Izvestija" publicerade en artikel två dagar efteråt med rubriken "Mötet på Bolotnaja slog rekord i gott uppförande" 
- - 


   Och idag var det tid för premiärminister Putin  , som i ett årligen återkommande,direktsänt TV-program ställdes inför direkt inringda, mailade och sms:ade frågor från hela Ryska Federationen, och som direkt också fick frågor om händelsen i lördags, och om de opinioner som kom till tals.

  Skulle han klara av den frågan utan att på något vis misskreditera det mötet?   
  Bland de första som ställde en fråga om den saken var alltså chefredaktören för "Radio Eko Moskva": " Det var inte bara standardtypen av oppositionella på Bolotnaja-torget, men även nytt folk som hade blivit  provocerade av händelserna och som tidigare inte hade gått till den typen av möten. Vad säger du till dem som nu säger att deras röster har blivit dem fråntagna?"
 Premiärministern: " Jag gladdes över att se fräscha, friska och intelligenta människor. Om det dyker upp sådana människor, då är jag nöjd med denna utveckling av förhållanden under Putins regim".  
     - Inte heller premiärministern påstod att mötet hade överskridit lagens råmärken. 
                                                                                          Grani.ru, Lenta.ru

  Klarade han den frågan?

   Nej, han kunde naturligtvis inte låta bli att också nämna om uppgifter som han menade att han förfogade över, och som handlade om att studenter hade påverkats att komma med och protestera mot löften om betalning. Grani.ru

  Nu är striden stor i Ryssland omkring uppföljningen av Bolotnaja-mötet.  Den som lever får se - hur det går. Nästa stora demonstration "för rättvisa val" , som förväntas dra ännu mer folk, kommer att äga rum 24/12.  M.a.o. kan julen bli prövosam för dem som är intresserade av händelseutvecklingen i öst .. 

  
-

  Expressen, UNT, HD
  Aftonbladet

 
      Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: