2012-04-23

Breivik erkänner ju själv att han är rubbad !

   Idag på förmiddagen har ABB utfrågats en femte dag av de sex dagar som rättegången mot honom har pågått i Oslo. Denna utfrågning  ska fortsätta hela dagen, och eventuellt ytterligare några timmar på onsdag. 
  Idag har ställts frågor om bl.a. ABB:s egna reaktioner medan han utförde sina ohyggliga dråp på människor. Det har även lästs ur hans "kompendium". 


Breivik med sina advokater inför dagens förhandling
  När jag har följt med Aftenpostens respektive Svenska Dagbladets liveuppdateringar, och kommit till det moment där frågan om Breivik's uniform ställs - en uniform som han från början önskade få vara iklädd under rättegången -  så läser jag dessa uttalanden:


SvD: 
- Åklagare: Önskar du att du hade fått ha uniformen på dig i rätten?
Breivik: I utgångsläget gjorde jag det, ja. (...) Men jag har förstått att det inte är möjligt. Med tanke på att det är en psykiatrisk utredning på gång är det kanske bäst att jag inte fick ha det.
11:44, 23 april 2012


  Aftenposten:  
Kl. 11:44 Behring Breivik mener aktors hensikt ved spørsmålene sine er å latterliggjøre ham, det sier han ikke ønser å bidra til.
- Ønsker du ha ha denne uniformen på deg her i retten?
- Ja, i utgangspunktet ønsket jeg det, ja, svarer Behring Breivik.
Breivik mener det kan være like greit at han ikke har fått lov av retten til å bruke uniformen, sett i lys av psykiatrernes vurdering av han.
 Breivik tycker tydligen själv att han har varit tokig.
  


     
Svt, SvD, DN, Aftonbladet
   Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

hans sa...

Du var ju väldigt intelligent 
"Tidigare önskade Breivik bära uniform i rättssalen. Men han har nu förstått, sade han, att det vore dumt.– Folk som inte vet bättre skulle uppfatta det som bisarrt och sinnessjukt."

Sten sa...

Konstig slutsats av bloggaren som inte tycks kunna skilja på å ena sidan att Breivik inte vill att man ska anse att han är "tokig" och å andra sidan att Breivik själv på något sätt skulle tro att han är tokig.

Logik är inte alltid så lätt.

KasperSekiyama sa...

Dags för dig att acceptera det faktum att psykiatri inte alltid är lätt att förstå sig på. Du får även vänja dig vid tanken att vi eventuellt aldrig kommer att få veta om denne Breivik är sjuk eller inte. Mycket tyder på att han är frisk och intelligent. Hans gärningar var däremot jävligt sjuka enligt mig och de flesta andra.