2012-05-07

"Rysslands historia är stor.."


  Vladimir Putin har svurits in som president för tredje gången. Medvedev har avgått som president, och t.o.m. av-tweetat sitt uppdrag, för efterträdaren. Som är hans föregångare. 
  Intressant rollbyte.
Det kan vara intressant att jämföra med Johannes Döparen, som sa"..den som kommer efter mig, han är före mig", när Jesus framträdde.
  Eller med Uppenbarelsebokens ord om vilddjuret:" ..vilddjuret som har varit, och icke mer är, det är självt den åttonde, och dock en av de sju"  - Uppb. 17:11

   Var någonstans mellan prototyperna Kristus-Vilddjuret är det Putin befinner sig? Det är nog inte så svårt att bestämma för den ryska opposition, vars protestrop mot honom har skallat hela vintern och våren, och senast igår.

  "Rysslands historia är stor", sa Putin bland annat när han talade vid ceremonien tidigare idag. Och det ligger det ju något i. Men det är en kontroversiell historia, som sysselsätter många, och som också sysselsätter oppositionen. Boris Nemtsov som företräder rörelsen "Solidaritet", och som har arresterats två gånger igår och idag,  har sitt eget sätt att hedra den tillträdande presidenten, och har lagt ut ett videoklipp på sin blogg, som bl.a. ger en viss  framställning av hur Putins förflutna inom KGB hittills påverkat valet av politiska medarbetare inom den ryska statsapparaten:

 -- -  /Med svenskt textband till/


DN, Svt, SR, SvD Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: