2012-08-17

Kudrin: "..en meningslös hårdhet underminerar den allmänna moralen mer än några chockerande uppträdanden"

    En av de första som reagerat på domen mot Pussy Riot - två års fängelse - är förutvarande finansministern Alexej Kudrin. Enligt uppgifter på ryska webben uttalar han sig bland annat på detta vis: 


Domen som gäller punk-gruppen Pussy Riot handlar inte bara om tre unga kvinnors faktiska biografier. Det är ännu ett slag mot rättsväsendet, och först och främst, mot de ryska medborgarnas förtroende för detsamma.
...
Som det bör vara i en civil stat så kan det inte i Ryssland förekomma några straffsatser för överträdelse av skrivna eller oskrivna , kyrkliga lagar.

Många av oss kan inte på något vis stödja Pussy Riots agerande. Men hur man än bedömer det, så har processen mot flickorna splittrat samhället och åstadkommit en fullständigt anti-konstitutionell sammansvetsning av staten och kyrkan, försvagat den ryska ortodoxa kyrkans auktoritet, och skapat förutsättningar för en radikalisering av de allmänna stämningarna i samhället, eftersom en meningslös hårdhet underminerar den allmänna moralen mer än några chockerande uppträdanden....
-
Från Kudrin till Kurdo:

  I Stockholm 17/8  - vid en stödmanifestation för sångarna i Pussy Riot - samlades man utanför den ryska ambassaden - 
Bloggat:1

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: