2012-09-28

Maranataförsamlingens förlag - BMC - på bokmässan

  Maranataförsamlingens förlag finns representerat också detta år i vimlet på bokmässan i Göteborg. Emanuel och Sebastian for ned och ställde i ordning monterna, sedan kom jag och Robin efter. Igår invigdes bokmässan med alla Nordens kulturministrar. Allvarliga samtal om litteratur och om läget i Norden hörs från scener och montrar.

   -  Ska Anders Behring Breivik verkligen uppfattas som sjuk eller som frisk?
     -  Hur är läget inom rättspsykiatrien i vårt land, när "seriemördaren" Thomas Quick/Sture Bergwall erkänner trettio mord, fälls för åtta av dem och efter ett återtagande av sina tidigare erkännanden begär resning, och har frikänts från fem av de erkända morden, hittills?
   -  Svek omvärlden den homosexuella rörelsen, när sjukdomen AIDS drabbade? m.m.

  Medan femtio omtalade "nyanser av grått" eventuellt ramlar ner i en regelrätt porrnovell, riskerar en viss "nyans av grått" att hamna helt i bakgrunden. Faktum är att Amerika-födda Ruta Serpetys, med litauisk bakgrund har skrivit en bok med titeln "Between Shades of Gray" om litauer som utsattes för stalinistisk terror, men aldrig har kunnat göra sina röster hörda. Under seminariet igår med henne, Vytautas V. Landsbergis (inte den f.d. presidenten Landsbergis) och Kristian Gerner med Jonas Öhman som samtalsledare kom allvarliga synpunkter fram.

   Många människor, många röster, många berättelser som redan har berättats och kanske ännu fler som inte har berättats - för alla dessa människor har Kristus dött. Aposteln Paulus skrev i sin tid till grekerna:" ..jag hade bestämt mig för att, medan jag var bland er, icke veta om något annat än Jesus Kristus och honom såsom korsfäst". (1 Kor. 2:2)

  

  Är du händelsevis i Göteborg på bokmässan? Kom gärna förbi monter D04:09 - Maranata's monter - och ta en tidning: Midnattsropet eller Pilgrimen. Till oss har också Paulus och Jörgen kommit med material från Pilgrimsfolket i Oslo.

-      

2 kommentarer:

Helene Marguerite Petersson sa...

Herren vare med och över er alla kära syskon på bokmässan!!!

Ni finns i våra tankar,böner och tacksägelser!!!
Fridshälsningar till er alla/Helene Marguerite!!!

Gun-Britt Johansson sa...

Ja, om våra böner är hörda i himlen så har ni fått många sökande och längtande människor på besök i montern. Jag har verkligen velat (i dubbel bemärkelse haha) komma till Göteborg, men stannade här.