2012-12-03

Fröken "Inte Nätt "?

      Det hålls för närvarande två stora FN-konferenser i Persiska Viken: En är den pågående klimatkonferensen  i Doha i Qatar, och en annan den ITU (= Internationella Teleunionen) - konferens om reglering av internet som hålls i Dubai i Förenade Arabemiratet och som inleds idag. 


   SvD befarade nyligen "slutet för öppna internet" och anför bl.a. ryska perspektiv: "Inför årets möte har många av de 191 medlemsstaterna sänt in förslag på att ITU och medlemsländerna ska få vittgående möjligheter att kontrollera internet. ... Detaljerna i förslagen är hemliga, men konturerna av några av de mest omtvistade idéerna har läckt ut: Ryssland vill att varje medlemsland ska få stor frihet att inom sina gränser kunna forma innehållet i och strukturen av internet. En grupp av 17 arabiska länder vill att samtliga internetanvändare världen över ska kunna identifierasNågra  utvecklingsländer vill att leverantörer av internetinnehåll ska betala för sin utsändning, ungefär som radiostationer får betala för att sända på en viss frekvens."


Men det har av någon anledning inte  saknats artiklar i svensk press de senaste dagarna om just behovet av att kontrollera nätet - DN, SvD - vad ska komma ur detta?

Mer om ITU: Svt,  BBC
Bloggat: 1 -  2


Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Ludvig Andersson sa...

Är detta Sverige? Ja tyvärr.

Hans Lindelöw sa...

http://www.nyteknik.se/asikter/kronikor/article3601664.ece