2013-01-14

Paris polismyndighet: - 340 000 deltog i manifestationen mot homoäktenskap!


Det var 340 000 deltagare  i de demonstrationståg som gick igenom Paris igår, och som mynnade ut på Marsfälten framför Eiffeltornet, enligt Paris-polisen. Arrangörerna själva talade ibland om 800 000 deltagare.

"La Manif Pour Tous" i Paris 13 Januari
   Det bedömdes iallafall ha varit en framgång, och de båda stora franska dagstidningarna Le Monde och Le Figaro skriver idag om händelsen på bl.a. följande vis:

Le MondeFramgången för manifestationen mot homoäktenskap lyfts fram idag den 14 januari, genom dagspressen, som dock undrar över vilka följderna blir för regeringens lagförslag..

 Le FigaroElyseé-palatset erkänner att manifestationen var "konsekvent" - -  Men trots mobiliseringen är regeringen oböjlig och avvisar tanken på en folkomröstning som lagts fram av motståndarna till lagförslaget ..  Däremot framkommer hittills inget om hur pass omfattande den motdemonstration var som samtidigt hölls av anhängarna till homoäktenskapen i Frankrike. Av strömmen av tweets med hashtaggarna #lamanifpourtous och #mariagepourtous tyckte jag det verkade som om de som försvarade homoäktenskapen, vilket onekligen ser ut att vara den politiska majoriteten's linje, var betydligt fler.
Tweet kunde innehålla utrop där man ondgjorde sig över att något sådant som detta - en demonstration mot homäktenskap och homosexuellas adoptionsrätt -  var möjlig i "de mänskliga rättigheternas land".  Ibland gick retoriken i sådana banor att man kunde få intrycket att konflikten mellan homoäktenskapens försvarare och motståndare är en konflikt mellan religion och ateism. 

   En twittrare:  "Jag är för homoäktenskap eftersom det inte har något att göra med religion"

   En annan twittrare utropade:"Vem är denne Jesus, som hela världen talar om?"

     Bataljen lär fortsätta -  

  
    Expressen, Fria Tider , SR , Andra bloggar om:

Inga kommentarer: