2013-05-23

Också ryska media rapporterar om oroligheter i "Хюсбю"

Хюсбю - det är Husby på ryska.
 "Lenta.ru" publicerade unde onsdagen uppgifter om att "de oroligheter som har pågått sedan kvällen den 19 maj i norra Stockholm har spridit sig till stadens södra och västra områden", och åberopar därvid "The Local"   Men det hjälper inte. man blir inte klokare för det.

DN, SvD, SR

En iakttagelse: i en ledare i SvD i förrgår undrade skribenten:"Nog är det förbryllande att 40 ungdomar i Husby börjar vandalisera sina egna kvarter. Det går ju knappast ut över någon annan än dem själva. "

 Det stämmer med vad Rikard från Husby säger, som blev intervjuad i SR tidigt i går morse:
"- Dels är det ett fåtal som bor i området. Men jag är ganska övertygad om att merparten kommer från andra delar av Stockholmsområdet. Jag känner inte igen dem. Det är helt främmande ansikten, som man inte kan se i området annars. Jag vet inte om de är sådana där "kravallturister" , eller vad man ska kalla dem för..
- Men vad beror det på, då?
- Det är ju en frustration. Det är det. Men sedan är det det att när det sätts igång.. det ena leder till det andra. Se'n rullar det bara på. Och se'n finns det alldeles för litet vuxna personer ute i området. Och när det är väldigt små barn, 12 - 13 - 14 ådringar som är ute sent på kvällen.. de ska vara hemma på kvällen."
-
  Om det finns sådana "kravallturister", som han påstår, då kanske några media kan göra gemensam sak och publicera namn och bild på dem, ifall de går att identifiera.

  Just nu , kvart över ett natten mot torsdag , ser jag på webnyheterna att det är "bränder i Rågsved, Norsborg och Salem"...

  SR, SvDLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: