2013-07-10

3000 euro i böter + tre veckors fängelse för motstånd mot "Taubiras lag"

                                                                                   

 Frankrikes justitieminister - Christiane Taubira - som allmänt fått ge namn åt de nya pro-gay- lagarna, har tidigare fått ge namn åt en annan lag - http://sv.wikipedia.org/wiki/Christiane_Taubira 


   En ung man - 23 år gammal - och student i ett katolskt läroverk, har suttit nära tre veckor av en fyra månaders ( två månader ovillkorligt) fängelsedom. I går behandlades ett överklagande i en domstol i Paris , vilket ledde till ett avgörande som innebar att han frigavs ur fängelset, men ett bötesstraff som tidigare hade utdömts till 1000 euro, höjdes kraftigt till 3000 euro. Nicolas Bernard-Busse ? Svårt att hitta foton med hans ansikte.
Varför det? Vad är det för brott som han har gjort för att bli föremål för dessa skiftande domstolsprotokoll?

  Han deltog i demonstrationerna i våras, bland hundratusentals motståndare till nya lagar som tillåter homo-äktenskap och -adoptioner , vilka nyligen röstades igenom i Frankrike. Tydligen kom han litet vid sidan av det stora demonstrationståget, med sin tröja, en sådan tröja som bars av många andra "manif pour tous" - deltagare, med en logotyp av pappa-mamma-barn frampå.
Han blev då gripen.
Åtalspunkterna mot honom var, och är "..uppror, och uppgivande av förställd identitet"

 Många hundratals och tusentals över hela Frankrike, och även i omvärlden, har demonstrerat för "Nicolas", och reagerat på olika vis mot domen.
  

La Croix (franska)   DN


Bloggat - på engelska: 1,2    svenska: 1
- Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: