2013-08-05

Bloodhound... ?

Den amerikanska rockgruppen "Bloodhound Gang" avstängdes från en musikfestival och blev dessutom utvisade från Ryssland - enligt SvD, HD, DN, Expressen, The Independent, Radio Eko Moskva - . De hade tidigare i veckan, medan de befann sig i  Odessa i Ukraina, skändat den ryska flaggan , på scenen i samband med en konsert, och skulle sedan, enligt planerna, ha framträtt i Ryssland, någonstans i Krasnodar-området. 

Men tji!


    En rysk bloggare kommenterar med viss ironi:" Jaha, det tycks som om allt slutade på bästa vis när det gäller dessa dårar. De togs bort från festivalen och sparkades ut ur landet. På flygplatsen försökte några ge dem stryk. En viss A Tkachev (ortodox predikant) påminde om ägg och tomater vilka också kom flygande efter dem. USA:s ambassadör i Ryssland sa 'Äsch!'.
 Så vänskapligt och så i sin ordning!

  Men det är klart att det fanns någon tok till tjänstgörande i Duman, som orerade om att det hela var en planerad aktion, och att det måste redas ut vilka som hade bjudit hit gruppen. Nu släpar man fram de stackars organisatörerna, som inte är skyldiga till någonting, för att statuera ett exempel.

  Och efter detta praktiskt taget enhälliga fördömande så avslutas saken med Bloodhound Gang. Halva befolkningen ställer rättsinnigt upp för de helt oskyldiga organisatörerna bakom festivalen, och således mot demagogerna i Duman.

  Och vi har inte lärt oss något av historien med Pussy Riot.


    Hmm...


 

  Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: