2013-10-01

Vad rör sig inom en "PussyRiot - pappa" ?

Andrej Tolokonnikov, som är far till den hungerstrejkande Nadezchda, skriver på sin blogg, som publiceras över Radio Echo , om dottern och hennes situation: 
   Han tar med en del  fragment av brev och anteckningar som hans dotter har skrivit, på  bloggen. 
Redogör också för en del telefonsamtal som har hållits.
 Tidigare - innan hungerstrejken - samtalade de varje lördag i 15 minuter.
 Hon håller på att skriva en bok, får vi veta.
 I den skriver hon om hur hela ide´n till "Pussy Riot" uppstod. 

  Inte utan betydelse var  24 September 2011, när "rockaden" skedde, då dåvarande president Medvedev meddelade att Putin skulle bli president efter honom.
  Nadezchda jämför Pussy Riot med "flickorna från Avignon", ett enligt henne banbrytande konstverk av Pablo Picasso, och skriver dessutom: "...Vi bygger våra liv som TECKEN. Som geometriska figurer, med abstraktionens precision. Genom att minimalisera det mänskliga och köttsliga är vi asketer. Figurer i masker, utan ansikte, lakoniska.

   Prototypen för  renhet och lakonism är Jesus Kristus. Vi lär oss minimalism hos Kristus"
 -

   En "PussyRiot - pappa" kan ha ett och annat att fundera på. Pappa Andrej reflekterar förstås en hel del omkring den allmänna situationen i Ryssland.

"Men Rysslands öde är inte avhängigt av hur Mordvinien-problemet (där dottern sitter fängslad) löses, nej, det är inte så drastiskt, men det kommer att visa på vad som väntar oss den närmaste framtiden. Och hur kommer Olympiska spelen att bli - som den kalla betong-olympiaden 1980? Och vad väntar oss de närmaste 11 åren som återstår innan vi har kommit till slutet på en fyrfaldig 'period' av Putin-styre."


 Något om Nadezchda Tolokonnikovas pågående (nu avbruten  2013 10 01 Obs !) hungerstrejk i 

MyNewsdeskSvD, Hbl,  Sveriges Radio, Aftonbladet ,Svt,  Svt, HD  

Varför hungerstrejkar(-de)  hon? Bla. för att en fängelse-chef har hotat henne till livet, enligt Radio Echo Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: