2013-11-26

Leonid Padun analyserar Ulf Ekmans "Andliga rötter"

På sin blogg och på Donetsk-församlingens hemsida, har Leonid Padun lagt ut en post som i stort gör en jämförande, kritisk analys av Ulf Ekmans bok "Andliga Rötter" - en orsak till det är nog att Padun har angripits på senaste tiden, efter att svenske predikanten Carl Gustaf Severin nyligen stoppades på gränsen till Ukraina. Severin fick alltså inte resa in för att deltaga i möten och konferenser som han brukar göra. En pastor och en kristen TV -journalist har reagerat, och anklagat Padun för att vara skyldig till detta, eftersom han skickat brev till ukrainska myndigheter om att Severin inte länge samarbetar med honom och UKETs (=De Ukrainska Kristna Evangeliska Församlingarna) som Padun leder(artiklar om Severin översatta - här)


 UKETs talesman har invänt att Padun som ansvarig måste informera myndigheterna om faktiska förhållanden, enligt ukrainsk lag. 

  Närmaste orsak till Paduns post är emellertid en artikel som Christian Åkerhielm skrev och lade ut på "Livets Ords " Moskva-församlings hemsida häromdagen, där han bemöter rysk kritik om att Ulf Ekman och LO har katolicerats:"Kommer 'Livets Ord' att bli en katolsk kyrka?" (svensk översättning - här )

Leonid Padun lade alltså dagen därefter ut en lång post  på sin blogg och på Donetsk- församlingens hemsida "Ett år har gått" (svensk översättning - här),  där han redovisar en hel del synpunkter på Ulf Ekmans och den svenska LO-ledningens närmande till Rom och KK. Han erkänner att han var själv på vippen att ta avgörande steg i samma riktning, eftersom han följde med en och annan gång på resorna till Vatikanen. Men han tänkte om, och står nu, enligt vad han skriver, för evangelisk tro.Världen IdagVärlden Idag, Dagen, DN

  Bloggat: Aletheia


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: