2013-11-06

Putin och Zjirinovskij

Enligt ryska media höll Ryska Federationens president, Vladimir Putin, ett möte med LDPR-ledaren Vladimir Zjirinovskij, där han i ett samtal öga mot öga bad honom att inte på ett sådant vis försöka styrka sin väljarkår, att det ledde till förlust för fundamentala värden. Samtalet hölls inför kameror, och hur det tedde sig kan ses här.
Politikerna möttes i Novo-Ogarjevo, och behandlade flera frågor.
  "Jag har en viktig sak att säga till dig. Du har en ihärdig väljarkår...därför menar jag att det är onödigt att vända sig till delar av din väljarkår, för att styrka din position till priset av fundamentala intressen för vårt land.", sa Putin när han reagerade mot nyligen framförda förslag av Zjirinovskij, om att införa födelse-kontroll i norra Kaukasus, i syfte att bekämpa terrorismen.

I ett TV-program den 24:e Oktober, föreslog Zjirinovskij att man skulle inhägna norra Kaukasus med taggtråd och begränsa barnafödandet genom att ålägga bötesstraff för tredje barnet.
-
  Hur togs Putins ord till Zjirinovskij emot av den ryska allmänheten? Zjirinovskij har härjat värre i tjugo års tid i ryska Duman och var han har kunnat. Ibland har Dumans talman slagit med klubban så att flisorna rykt. Men att landets president har tagit itu med honom tidigare på detta vis kan jag inte erinra mig.  
  På vilket vis "tog itu med" ?
-
  En kommentar på ryska webben:

  "Vova hötte med pekfingret åt Vova"   (Vova= Vladimir ) 


    SvDSvD, GP , Medievärlden, VK Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: