2013-11-14

Kommer Cox och Kwasniewski att "defenestreras" innan allt är över?

Jag vet inte varför jag kommer att tänka på dåvarande (1618)  kejsar Ferdinands trogna undersåtar - Martinitz och Slavata - när jag följer med händelserna i Ukraina.
  
Historiens vingslag? Martinitz och Slavata kastades ut genom fönstret,
 då böhmarna reste sig i protest

  Igår på förmiddagen, i närvaro av EU-parlamentets sändebud Alexander Kwasniewski och Pat Cox, avlyste Radans - det ukrainska parlamentets - talman, med ett klubbslag hela den debatt som eventuellt skulle dirtektsändas under dagen, då de avgörande frågorna omkring associations-avtalet med EU förhoppningsvis skulle behandlas, med lycklig utgång.

 Men "den lyckliga utgången" ser mycket annorlunda ut i Moskva än i Bryssel. Vittnar inte de många olika reaktioner som under gårdagen och nu på morgonen har rapporterats om i världsmedia - EUobserver, Le Monde, Ukrainska Pravda m.fl. - att starka styrande krafter är på kollissionskurs? Cox och Kwasniewski fick sitt uppdrag i Ukraina förlängt två gånger under gårdagen, först till den 19:e November, och senare ända till den 28:e November, då toppmötet i Vilnius ska äga rum.  Om den aktuella frågan i  SvDDN, Svt, Aftonbladet, Sydsvenskan , EU-parlamentet nyheter
  Om EU i  SvD, Affärsvärlden, VK

   Tidigare bloggat härLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: