2013-12-23

God Jul i Ortodoxien - "Pussy Riot" på fri fot !

Idag har den amnesti som bestämts i samband med 20-årsdagen av Ryska Federationens konstitution också kommit att vederfaras Nadezchda Tolokonnikova och Maria Aljochina.
Tolokonnikova t v - Aljochina t h
news.mail.ru informerar i korthet:  "I Augusti förra året ansåg Chamovnicheskij-domstolen i Moskva de tre medlemmarna i 'Pussy Riot' - Nadezchda Tolokonnikova, Maria Aljochina och Jekaterina Samutsevich - skyldiga till förargelseväckande betéende med motivet att väcka religiöst hat och d:o fientligheter genom den skandalösa 'punkbönen' i Kristus Frälsarens katedral. Var och en av dem dömdes till två års frihetsberövande i straffkolonier med allmän regim. Den 10:e Oktober 2012 ändrade en domstol i Moskva - 'Mosgorsud' - domen för Samutsevich, och hon fick istället villkorligt . De båda andras domar ändrades inte. Deras straffperiod skulle ha varat till Mars månad 2014.    Maria Aljochina satt av större delen av straffet i en straffkoloni för kvinnor i Bereznik i Perm-regionen, där hon ansökte om förkortad strafftid. Men hon fick avslag. I början av Augusti överfördes hon till kvinnolägret nr. 2 i Avtozavod-regionen i Nizchnij Novgorod. 

  Nadezchda Tolokonnikova satt av sin tid i läger nr. 14 med allmän regim - UFSIN -  i Mordvinien. Den 23 September uttalade sig Tolokonnikova om att läger-ledningen hade hotat att döda henne, och hon inledde en hungerstrejk. I sitt klagomål redogjorde hon för outhärdliga , psykiska förhållanden i samband med deras boende och i samband med sömnads-avdelningen, där de dömda kvinnorna arbetade. Då hon fruktade för sitt liv bad hon FSIN (= Federala Verket för Avtjänande av Straff) att undersöka möjligheten att bli förflyttad till ett annat läger. I samband med det överfördes Tolokonnikova till ett läger i Krasnojarsk. " 


SvD, SR, Aftonbladet, Expressen, DN, Metro
      Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: