2013-12-20

Rysk världsnyhet - Chodorkovskij friges !Klicka på collaget för uppförstoring
                                                                                                                      

             Kommentar till nyheten på Chodorkovskij - Lebedev's officiella sajt: "Kan då en oskyldig människas lidande lämnas bakom?"

  Grani.ru formulerar några brännande frågor: "Efter att tio år har gått - en oväntad vändning i ödet för Rysslands främste politiske fånge har väckt en storm av känslor. För Michail Chodorkovskijs skull gläder man sig, med honom har man medlidande, hans tio år långa bragd gör folk hänförda. Alla förstår att 'amnestien' utfärdades på grund av påtryckningar. Vad var det som tvingade Vladimir Pution att frige sin ärkefiende? Och varför gick Chodorkovskij själv Kreml till mötes?"

- -

   Efter den direktsända presskonferensen i Berlin 22 December, har Novaja Gazeta lyft fram hans uttalande om förhållandet till Putin: "Jag tog med i beräkningen redan då när jag ägnade mig åt  affärer i sor skala, att det var ett hårt spel jag var indragen i. Vad gäller mig kom denna hårdhet att ytterligare vidgas. Men då det begav sig blev aldrig min familj berörd av situationen. (Putins) förhållande till min familj har alltid varit lojalt. Och just det gjorde att jag inte tog denna - låt oss kalla det motsättning - alltför emotionellt. Just på grund av att man förhöll sig på ett mänskligt vis till min familj, har jag placerat problemen med det inbördes förhållandet på ett pragmatiskt plan. Det är klart att jag inte gillar spelets regler, men man kan inte göra något åt det..."


   SvD , DN Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: