2014-01-13

"..fingrar såsom av en människohand.."

Bilden på "Guds hand" som ska befinna sig 17 000 ljusår från jorden imponerar. Men om Guds hand ser ut på det viset så har alltså Gud fingrar som vi människor har.
  Beltesassar i Babel gjorde också den iakttagelsen , enligt Danielsbokens femte kapitel:

  " Då visade sig i samma stund fingrar såsom av en människohand, vilka mitt emot den stora ljusstaken skrevo på den vitmenade väggen i konungens palats; och konungen såg handen som skrev"   (Dan. 5:5 )

  Men vem kan tyda denna eldskrift?
DN, Aftonbladet, SvD, Svt

Bloggat: 1, 2

Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

Hans Lindelöw sa...

Ve er, pingstpastorer tror jag är en olycklig rubrik. Synonym till ordet ve är jämmer, beklagan.
Men moderna läsare kanske tror att det betyder ett fördömande, vilket inte är fallet.
Jag tillhör dem som hyser hopp för pingstförkunnarna. Kanske att en del inte vill återvända till pingstväckelsens rötter. Men många har kanske aldrig hört pingstens frigörande budskap och de har då inte kunnat ta ställning till det positiva glada budskapet.
Jag ser gärna att du väljer en annan rubrik

Hans Lindelöw sa...

Ära vare Gud o Lammet att Guds Hand är över mig o alla som fruktar Honom, när vreden nu skall gå över Jorden. Inte 17000 ljusår bort, men här och nu. Du behöver inte resa ut i rymden för att finna Honom-skriften säger ju "Ordet är Dig nära, i din mun o ditt hjärta."

Ja, Varför håller då människor för otroligt att det är Gud som har skapat jorden, himmelen och ALLT vad därpå är! Ära, Halleluja!

Hans Lindelöw sa...

Halleluja !

Jag ställde trots allt frågan på "Yahho Answers" - http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140114234535AA8eC7A - Vi får se om det kommer några intressanta svar

Hans Lindelöw sa...

Bra att du klarar ut begreppen något, David. "Synonym till ordet ve är jämmer, beklagan". Min tanke har heller aldrig varit någon annan.

Hans Lindelöw sa...

Förstår inte riktigt "olyckan" i rubriken, eller så kanske jag fkt gör det...
Passar mycket bra som rubrik.
När Jesus ropade ut Ve-ropen över Korasin och Betsaida Matt.11:20, så var det inte bara "jämmer och beklagande" men en DOM över städerna som gång på gång hade fått höra ordet, men inte tagit vara på det. Ve ropen över både "herdar" och städer borde förkunnas än mer i dessa dagar. Från himlen hörs ve ropen iaf. Amen!
Pingströrelsen kan inte bli mer död än vad den är idag, hur kan det då finnas hopp för den? Det återstår inget annat än DOM nu över pingströrelsen.
Fly ut ur kyrkorna om Ni vill bli bevarade i liv.
Ja ve eder i skriftlärde och fariséer, I skrymtare! Ni stänger himmelriket för människorna. Matteus 23:13-36
I Jesu namn. Amen!


(Hans, hoppas jag inte stör din blogg när jag nu finner mig manad att skriva ett svar på hycklerier.)