2014-01-24

Hur uttalar en arab "Örkelljunga" ?


                                            - Kanske inte så bra som "Maranata".
    - -  

Under Maranata's sommarkonferens i Latorp, Örebro 1988 framträdde "broder Mose" med hustru och en annan medarbetare, för att rapportera om vad som hade skett under den senaste vistelsen i Tunisien, och för att inspirera till stordåd i Herrens tjänst.
Polisen i Tunisien hade intresserat sig för Mose verksamhet, allt som ofta, och det utifrån muslimskt-religiösa utgångspunkter. Våra missionärer var då hotade. Men Mose underströk inför konferens-församlingen: " Islam i arabvärlden är inte någon religion, inte någon teologi eller ideologi - det är en identitet !"

  Jag är mycket glad att äntligen ha fått i mina händer en bok sådan som "Alla dörrar var inte stängda" (Gospel Media 2013), som broder Mose - eller "Moussa Abna Aissa", som jag på den tiden lärde mig läsa hans namn - nu, tjugufem år senare, har både ställt samman och givit ut med hjälp av Petter A. Jensen.


Boken - finns även hos Adlibris och Bokus
 Den här boken bär onekligen vittnesbörd om brottningskampen med Islam som en identitet, och en hel del annat. Men samtidigt om att det är möjligt för en som har både arabisk och muslimsk bakgrund att komma till Jesus Kristus, att bli döpt till Honom och bli hans efterföljare.

  Och den Maranataförsamling som beskrivs i boken är onekligen den Maranataförsamling som jag kom till, några år efter Mose, då jag första gången  steg in genom dörren på Gamla Brogatan 27.  

    Broder Mose beskriver sina erfarenheter i tre spännande etapper (tillsammans fem delar i boken). Först barndomen och uppväxten i Tunisien. 
  Sedan emigrationen till Europa och Paris - vidare till Sverige och Stockholm. Det är det längsta avsnittet i boken.
    Sista delen handlar om det första besöket i hemlandet Tunisien , hos släkten där, efter etableringen i Sverige. Ingen lätt match att ställa in sig på att möta muslimska anhöriga i Afrika, efter att ha blivit en kristen i Europa..
  
  Fascinerande bok ! På nära 400 sidor.
  Den är väl värd att ta sig igenom.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: