2014-07-18

Åt vem kommer det malaysiska planets färdskrivare till slut att överlämnas ?

"Mail.ru":s nyhetssajt åberopar Reuters när där nu på morgonen meddelas att färdskrivare - svart låda - nr 2 har hittats i området för  flygplans-olyckan i ukrainska Donetsk-trakten igår kväll. 
Den första svarta lådan hittades , enligt olika uppgifter, av milismän som samarbetar med de s.k. proryska separatisterna , och från det hållet talades om att den skulle överlämnas till Moskva för genomgång.
  Men den andra svarta lådan ska ha hittats av "räddningsarbetare".


     Amerikas president, Obama, har krävt att inget bevismaterial får lämna landet utan en "noggrann och öppen" utredning. Redan igår höjdes flera röster internationellt, särskilt Storbritanniens,  om att få till stånd en oberoende, internationell utredning. Se  The Guardian

  Vladimir Putin dröjde inte att rikta anklagelser mot Ukraina: "Det är onekligen så att den stat på vars territorium detta har skett bär ansvaret för denna stora tragedi". 
Något som borde tala för att även Rysslands president menar att Ukraina först och främst borde ansvara för att genomföra undersökningen efter olyckan, även om de pro-ryska separatisterna i Ukraina menar att Moskva borde göra det. 

   Motsägelsefulla uppgifter cirkulerar, delvis motsägelsefulla krav och motkrav hörs - mot bakgrund  av en bottenlös  tragik.
                                                         -

                                               "Tidstecknen visa, att Herren är nära.."
Västerbotten-Kuriren, Aftonbladet, Dagen, Kyrkans tidning , Laholms tidning

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: