2014-08-28

Anti-fascistiskt?

 På det annekterade Krim kommer tydligen att hållas en konferens 29 - 30 /8  :"Ryssland, Ukraina, Novorossija: globala problem och utmaningar", i vilken representanter (terrorist-ledare) för illegala , separatistiska grupperingar kommer att deltaga, Alexander Borodaj, Igor Strelkov,Alexander Mozgovoj.


Strelkov, eller Girkin, tidigare "försvarsminister" för DNR (=folkrepubliken Donetsk) har varit försvunnen ett tag. Dyker han upp på Krim ?

   "Krim:Realii" meddelar om detta och länkar till Facebook-sidan "Press-meddelanden från Krim" (Пресс-анонсы Крыма).

Enligt vad organisatörerna har informerat om, så kommer president Putins rådgivare, ultrahöger-politikern Sergej Glazjov, och "vice premiärministern" på Krim Michail Sjeremet, och även medlemmen i Ryska Federationens råd för mänskliga rättigheter, Maxim Sjevchenko, att komma till evenemanget.

  Även har representanter för 12 europeiska länder planerat att deltaga i "konferensen", däribland ordföranden för kommittéen för utrikes ärenden inom det ungerska partiet "Jobbik - för ett bättre Ungern", Marton Gyöngyösi. 

I annonsen talas om att det under evenemanget kommer att äga rum ett "forum för att bilda ett antifascistiskt (anti-majdanskt) råd inom Ryska Federationen".

  Evenemanget kommer enligt planerna att äga rum den 29 Augusti på hotellet "Jalta-Inturist".

  Därvid har meddelats från hotellets direktorie för kontakt med allmänheten , att "Jalta-Inturist" inte deltager i detta  evenemang, och har bett om att deras hotell inte ska nämnas i sammanhanget.

"Vi är en opolitisk organisation, och deltager inte i evenemanget", - har meddelats från hotellets styrelse.

Men uppgifterna om själva genomförandet av ett forum på hotellet 
har inte dementerats.

(ovan enligt ryskspråkiga , ukrainska web-publikationerna 
"Ukrainskaja Pravda" och "Unian.net" )

   


 Laholms tidning, Kyrkans tidning,  Aftonbladet, SvD, SvDSR, SR,  DN
BBC, Le Monde, Radio Echo Moskva

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: