2014-10-12

Spanska studenter rök ihop med pro-ukrainska demonstranter i Madrid

Ukrainska radikalers försök att sabotera föreläsningar ägnade åt den humanitära katastrofen i Ukraina, i Complutens-universitetet i Madrid, misslyckades, då studenterna jagade ut dem hals över huvud.    
               (hämtat från bloggen beriozka-rus , där fler foton och video-klipp ligger utlagda )Mellan den 7:e och 23:e oktober äger det rum flera arrangemang som är ägnade åt situationen i Ukraina,  i politologiska och sociologiska fakulteten i Complutens-universitetet i Madrid - särskilt handlar det om fotoutställningarna "Odessas Katyn"  och "Den humanitära katastrofen i Donbass", och även ett antal föreläsningar för studenterna.

  Under en av de föreläsningar som hölls av ett ögonvittne till de tragiska händelserna i Odessa den 2:a Maj, Sergej Marchel, vars fotografier finns delvis utställda på utställningen "Odessas Katyn", trängde några personer, med den ukrainska flaggan samt partierna "Svobodas" och Trizubs" symboler,  in i föreläsningssalen.
-

Enligt Marchel hade radikalerna sagt , att de inte tillät genomförandet av föreläsningar, och de ropade emellanåt "Slava Bandere!" och "Ära till hjältarna!", och de lät inte lärarna komma in till föreläsningens inledning.

  På kravet att ge sig iväg därifrån reagerade radikalerna med att säga, att de själva skulle bestämma vad de skulle göra, och till vilka spanjorerna skulle lyssna, och att de inte skulle låta något universitet misskreditera "Högra sektorn", genom att anklaga dess aktivister för att ha dödat civila i Odessa.

  Under en kort ordväxling mellan studenterna och de ukrainska aktivisterna samlades omkring 400 personer vid auditoriet. Studenterna använde våld för att knuffa ut radikalerna ur byggnaden och vidare bort från universitets område, under de att andra studenter ropade bifall.  
--
Uppgifterna bekräftas av andra (engelskspråkiga) källor - RT och euromaidanpress
där i den sistnämnda såväl Ukrainas ambassadör i Madrid, som Complutens-universitetets  dekanus kommer till tals.

Hur stor roll spelar propagandan i detta fall? Aftonbladet, SR, DN, HD, Skånskan

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: