2015-01-12

Hör du till de "vanliga extremisterna" ?

Den stora manifestationen mot terror i Paris den 11:e januari 2015 , som ägde rum i följd av terrordådet mot den satiriska tidskriften "Charlie Hebdo" med vidare förvecklingar,  mynnade för värdarnas - President Hollande och premiärminister Valls - vidkommande, ut i en särskild högtid, ägnad åt att hedra offren för förra veckans terrorattack, i Stora synagogan i Paris. 

Här (på klippet) sitter de tillsammans med Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, och lyssnar till en man med bister uppsyn
 - en botpredikant månne ? 

Det kan vara värt att beakta vad "The Jewish Press" skriver angående detta: "Några påstår att fransmännen inte har visat så stor respekt för judarna och Israel på årtionden".

 Och kanske också vad Jerusalem Post rapporterar om Netanyahus framträdande i synagogan: " Premiärministern upprepade igen att världen , inte bara Israel, står inför hotet av islamistisk extremism, och att de måste bekämpa detta tillsammans.'Sanningen och rättfärdigheten är med oss. Vår gemensamma fiende är extrem Islam, inte Islam, inte vanliga extremister, utan extrem Islam', hävdade han. 
...Även om mycket av vad han sa växlades med applåder, så kom de högsta jubelropen när han sa att judarna idag har privilegiet att bo i Israel. 
 Netanyahu, som var noga med att inte öppet uppmana till emigration, sa ' Jag vill säga till er vad jag säger till alla våra judiska bröder, att ni har full rätt att leva trygga och fredliga liv varhelst ni vill, även här i Frankrike'. Se'n tillade han ' dessa dagar är vi välsignade med ett annat privilegium, ett privilegium som inte fanns för generationer av judar - privilegiet att förenas med sina bröder och systrar i deras historiska hemland Israel'. 
Åhörarna utbrast i hurrarop och sånger om att ' Am Yisrael Chai' (=Israels folk lever) "

Franska Le Point gjorde en iakttagelse :"Hr. Hollandes närvaro i  Stora synagogan, två dagar efter gisslandramat som dödade fyra personer i en kosher-stormarknad  i Paris, ägde rum mitt i  en kontrovers med den israeliska regerings-chefen,  som under lördagen hade sagt att Israel är 'hemma' för judarna i Frankrike.
Premiärminister Manuel Valls gav svar på tal på  lördagkvällen genom att säga  att 'Frankrike utan de franska judarna, är inte Frankrike.' "


 
     Aftonbladet, SvD, Expressen, DI , Skånskan, Dagen

   
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: