2015-06-05

Kiev's borgmästare ber organisatörerna bakom lördagens "Pride" att ställa in paraden

Lenta.ru  m.fl. ryskspråkiga media skriver:


  Klytjko bad gay-rörelsen att avstå ifrån att "marschera för jämlikhet" i Kiev.

   Kievs borgmästare Vitalij Klytjko uppmanade organisatörerna bakom gay-paraden "jämlikhetens marsch" som ska-skulle äga rum den 6:e Juni i den ukrainska huvudstaden, att avstå från att genomföra arrangemanget. Skrivelsen till LGBT - gruppen har lagts fram på stadshusets hemsida. 


Vitalij Klichko - Kiev's borgmästare , f.d. proffsboxare

Enligt Klytjko "finns det i Kiev inte några som helst pekpinnar", men gay-paraden har även under fredliga tider "väckt många diskussioner och har inte kunnat genomföras utan slagsmål och motsättningar".

  "Idag, när kriget fortsätter i östra Ukraina, så är det inte läge att genomföra massmöten som därtill inte är entydigt accepterade i samhället. Idag har vi en fiende - den militära aggressionen i öst. Därför uppmanar jag var och en att inte spela fienden i händerna, att inte upptända fientligheter och inte skapa ännu en motsättning i huvudstadens centrum …  Idag gäller det framför allt att bevara säkerheten i huvudstaden", underströk han.Samtidigt vände sig Klytjko till de politiska krafterna, efter att ha uppmanat dem att "inte åstadkomma någon tvivelaktig PR eller några spekulationer omkring ämnet 'minoriteters rättigheter'", utan förhålla sig tolerant till människor med icke traditionella åsikter och övertygelser. 

 Enligt vad UNIAN meddelar, hade representanter för det i Ryssland förbjudna "Högra sektorn", den 2:a Juni vänt sig till borgmästaren med en begäran att gay-paraden i Kiev förbjuds.

  "Herr Klytjko, idag i en för nationen ytterst svår tid, är det många militärer som rör sig i Kiev som är motståndare till den nämnda antikristna rörelsen , och som kanske inte accepterar LGBT - paraden. För att undvika konfrontation, konflikt-situationer och otrevligheter av olika slag, så ber vi dig att vända dig till en domstol med en begäran att på förhand förbjuda detta arrangemang" - sägs det i "Högra sektorns" skrivelse. 

En dag tidigare , hade, enligt Gordon.ua, kämpar i den 13:e frivilliga ukrainska bataljonens grupp ("Högra sektorns" sympatisörer), vilken är förlagd till Kiev, sagt, att de tillsammans med andra nationalister ämnar göra allt som berodde på dem, "för att detta liderliga uppträdande inte ska få utrymme i Kiev".

  Mot planerna att genomföra en "jämlikhetens marsch", har man reagerat även inom Generalstabens väpnade trupper i landet. En företrädare för den militära myndigheten, Vladislav Selesnjev, underströk, att det under arrangemanget kan dyka upp representanter för polisen och kräva att LGBT - aktivisterna respekterar militärens krav på utrymme, meddelar UNN.

  Däremot så har representanter för människorätts-organisationen Amnesty International uppmanat myndigheterna i Kiev att ombesörja säkerheten för deltagarna i marschen, efter att ha gjort anmärkningar om, att det att arrangemanget ställdes in förra året har uppfattas ytterst negativt. Enligt vad "Interfax" meddelar har människorätts-aktivisterna själva för avsikt att deltaga och att gå tillsammans med  LGBT-gruppen. 

  Förra året så ställdes gay-paraden i Kiev in en dag innan den hade planerats att hållas, den 5:e Juli. Klytjko sa också då, att "genomföra underhållnings-arrangemang inte stämmer med den situation som har utvecklats i östra delarna av landet" 

-

Kiev's borgmästare har tydligen en helt annan uppfattning än den svenske DN- skribenten Fredrik Strage - denne gay-Ahitofel ! -  som i höstas, efter Ubåts-incidenten, framförde den åsikten, att det just är den öppna, militanta "pride"-homosexualiteten som håller Putin på avstånd.Aftonbladet, Huvudstadbladet, Nyheter24 , Kt 
Mynewsdesk

Tidigare på denna blogg om "Kiev's borgmästare"Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: