2015-07-25

Obama - en djävulens tjänare?

Innan den amerikanske presidenten begav sig till sin far's -  Obama senior's - hemland Kenya, blev han tillskriven med ett öppet brev av 700 evangeliska pastorer i Kenya , som bad honom att inte komma till Kenya och föra sin "gay-agenda" på tal. En av initiativtagarna till det öppna brevet heter Mark Kariuki , som leder en allians som omfattar 38 000 församlingar och sammanlagt 10 000 000 kenyanska kristna. Men Obama verkar inte vilja efterkomma det rådet. Strax innan avfärden till Afrika, där han ämnar besöka både Kenya och Etiopien, "..uttalade han sitt starka stöd för homosexuellas rättigheter i Afrika".Se (engelskspråkigt material)  - här - och - här - och - här

Kariuki motiverade sig så:"Vi vill inte att Obama ska komma och tala om homosexualitet i Kenya, eller försöka få oss att acceptera sådant som är emot vår tro och vår kultur". Han välkomnar presidentens besök, men säger att han bör lämna "gay-pratet" kvar i Amerika.

Detta reflekterar en hel del diskussion som inte minst återkommer på webben. I kommentatorsfältet till en av de ovan länkade artiklarna kan man läsa följande kärva omdömen om den amerikanske presidenten:

  "....Shalom till de trogna bröderna och systrarna i Kristus Jesus  i Kenya. Den Helige Ande verkar i er med hela den Allsmäktige Gudens vapenrustning. Inget i detta universum kan komma vid er , inräknat satans egen advokat genom hans tjänare Barak Obama. Om han kommer till Kenya med satans egna ord så tillrättavisa honom, och gör det med skärpa. Tala om för honom att han kan ta sitt onda budskap och släppa ned det i helvetets hålor, för JESUS ÄR HERRE Shalom !"

"...Förlåt oss i USA som röstade på denne president. Vårt folk blev förfört genom hans förmåga att föra ordet, på samma vis som Tysklands folk blev förfört av Hitler. Hans hjärta tycks ha blivit förråat genom årtionden av synd och högmod. Hans öron har blivit döva för barns gråt och deras gråt som blir halshuggna och brutalt mördade av ISIS. Av hans frukt ser vi bevis på att han inte kan skilja rätt från fel, och att han tjänar mörkrets furste. Må Gud förbarma sig över oss ! Må ni och er nation vara välsignade".

Homosexualitet är illegalt i Kenya och i 36 andra afrikanska nationer. Obama är inne på andra dagen av sin Afrika-resa, och ska vara där i ytterligare två dagar. 

- - 

DN, Metro, Yle, SR, Kt, Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: