2015-11-15

13/11: "Dödsmetallens örnar" slog till i ParisTypiskt att den plats där de högsta dödstalen räknas var Bataclan, en konserthall, där "Eagles of Death Metal" framträdde. Hur ska det översättas? Jo, "Dödsmetallens Örnar" kom. Inte de som hanterade musikinstrument bara (vad det nu var för några) , utan de som höll i kalasjnikov's - odiskutabel dödsmetall - och ropade "Allah akhbar !" 

  Men vad sorgligt och bedrövligt, att sådana blodiga och gräsliga gärningar ska utföras under det man utropar "Gud är stor!". Vilket är vad "Allah akhbar" lär betyda. 

Jag tittar i Koranen, och finner att den ibland talar om Skaparen med minst lika imponerande ord som Bibeln. Muslimers tro på Skaparen är i vissa stycken minst lika vackert formulerad, som vår kristna tro är. 

Men deras tro på Försonaren och Frälsaren är inte formulerad över huvudtaget. Och det om något är sorgligt, eftersom Kristi apostel har lärt så:"Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern." (1 Joh. 2:23)
Ja, "Vem är lögnaren om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen" ( 1 Joh. 2:22)

Kanske inte så vackert i korantrogna muslimers öron. Men sant.

Hur imponerande ord vi än använder för att uttrycka att vi tror på en skapare, så är sanningen den motsatta, om vi förnekar Jesus, Guds Son.

Något som militanta islamister definitivt gör, i både ord och gärning.

-

 
SR, Sydsvenskan, The Journal, Le Monde, Kt


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: