2016-01-13

Stjärnor


  Obama höll ett ovanligt "State of the Union"-tal i natt då han såg framåt, och utmanade amerikaner att inte frukta framtiden.

Putin har låtit sig intervjuas av den tyska tidskriften "Bild", och föredrar att se bakåt, och talar om "vilka misstag Väst har gjort under de senaste tjugofem åren". Det handlar enligt honom, kanske framför allt, om att man inte har tagit vara på tillfället, efter Berlinmurens fall, att komma till rätta med Europas delning. Även Ryssland har gjort misstag, säger han, genom att inte i god tid tillkännage sina nationella intressen.
Nu , tjugofem ( 26) år efter Berlinmurens fall, med sanktioner från Väst och en rysk strävan att så mycket som möjligt komma ifrån influenser västerifrån, så lyckas iallafall en del väst-stjärnor hålla sig kvar över den ryskspråkiga kultursfären. Filmen "Star Wars" lär ha rätt höga besökssiffror även i Ryssland, och skaparen av låten "Starman" - David Bowie - lyfts väl efter sin död inte fram lika massivt som här, men en skara Bowie-fans lär ha stått och sjungit hans sånger utanför brittiska generalkonsulatet i S:t Peterburg, medan ett häftigt snö-oväder yrde kring deras huvuden.

Vi rör oss vidare i det nya året - 2016. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: