2016-08-04

Ukrainsk ex-minister reagerar på Trump-uttalanden: "Utmaning av den fria världens värderingar !"


Rykten har gått om att den tidigare ukrainske premiär-ministern, Arsenij Jatsenjuk, som avgick i April, skulle ha försvunnit. Men har han än försvunnit så sitter han  iallafall - tydligen - någonstans och skriver på Facebook.


Jatsenjuk - avgången premiärminister som
 talar för den fria världen..
Det här blev hans svar på den republikanske, amerikanske president-kandidatens, Donald Trump's, syn på Ukraina när det gäller Rysslands och Putins inblandning:

//Trump hade sagt om Putin, när han blev intervjuad av ABC: "He's not going into Ukraine, OK, just so you understand. He's not going to go into Ukraine, all right? You can mark it down. You can put it down. You can take it anywhere you want"  ( = Han går inte in i Ukraina, OK, bara så du förstår. Han kommer inte att bege sig till Ukrina, all right ? Du kan anteckna det. Du kan skriva upp det. Du kan ta det vart du vill). 

Och han hade även påstått att majoriteten av de som bor på Krim hade valt att tillhöra Ryssland. //(Ukrainskaja Pravda:) "Den amerikanske president-kandidaten från det republikanska partiet, Donald Trump, har genom sina uttalanden om Krim och om Putin kastat fram en utmaning mot den fria världens värderingar, mot civilisationens ordning och den internationella rätten . Detta sade Ukraina's f.d. premiärminister, ledaren för 'Nationella fronten', Arsenij Jarsenjuk, den 31 Juli.

' Donald Trump's ord om Krim och om Putin har gått utöver ramarna för en inrikes, politisk kampanj...det är svårt att beteckna det som okunnighet. Det är att hamna bortom gränserna för etiska och civiliserade principer', sa han. Jatsenjuk tillade att USA utgör 'den fria världens ledare', och utan ledarskap 'kommer världen att brytas ner av folk som Putin, Le Pen, Assad, Kim Jon Un och tiotals andra diktatorer, demagoger och populister'. 'Det som Donald Trump idag har sagt om Krim, det kan i morgon handla om vilken annan del av världen som helst - i Europa, Asien, Amerika ... Jag är övertygad om att många representanter för det republikanska partiet tar avstånd från Trump's uttalanden, och inser hur farliga de är' - sa Jatsenjuk.
..

Trump har tidigare sagt, att han är redo att se över frågan om att erkänna Krim såsom en del av Ryssland, och även frågan om att lyfta bort sanktionerna , ifall han blir vald till amerikansk president..."


Vad blir ?MetroSR 
Pravda

Bloggat: 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: