Fortsätt till huvudinnehåll

Vad står på Ramzan Kadyrovs telegramkonto?

 "Ramzan Kadyrov uppmanar till våd mot Sverige" enligt olika tidningsrubriker idag. 

    Jag vet inte om jag håller med. Han nämner inte Sverige uttryckligen  och talar inte heller direkt om våldsamma åtgärder. Han uppmanar inte till stenkastning, men klandrar världens muslimska ledare för passivitet. Han uppmanar de muslimska ledarna att agera när Koranen kränks i "vissa europeiska länder", vilket gör honom som muslim djupt upprörd. 

Men OK, Kadyrovs budskap känns inte fördensskull särskilt trösterikt.

Det som kommer närmast hot om våld är att han lyfter fram Putinregimens handlande i Ukraina som ett mönster för hur den västliga dekadensen ska bemötas. Det kan uppfattas som ett indirekt hot om våld, men i huvudsak är hans budskap inte riktat till västländerna utan till muslimvärldens ledare.

 Detta är vad som står på hans telegramkonto - hela texten:

   Idag har hela den muslimska världen stött på en icke tidigare skådad utmaning. De fortsatta aktionerna att bränna den heliga Koranen i länder i Europa och i Väst kommer förutsägbart att föra situationen till den punkt där ingen återvändo finns.

  Att deltagarna och organisatörerna bakom dessa sabotage kan gå helt ostraffade demonstrerar på ett iögonfallande vis för muslimerna hur det sanningsenligt förhåller sig med de s.k. demokratiska staternas inställning till deras rättigheter. Därvid fortsätter muslimer att bo i deras länder och ta emot fördelar, medan de förnedras och kränks.

   Men var är de muslimska staternas ledare i denna tid? Varför tillåter de att den heliga Skrift öppet förtrampas, utan att taga några som helst väsentliga steg för att beskydda muslimer och deras religion? Är det verkligen så att Europas och USA:s missnöje och sanktioner ter sig mer skrämmande för dem, än Allahs vrede?

  I dagsläget är det bara Ryssland som står emot Västs och Europas ateistiska och koloniala politik, vilken har visat sitt rätta ansikte i Ukraina. Här, under president Vladimir Putins ledarskap, strider vi öppet mot dem vilka inkräktar på våra heliga och orubbliga värden.

Om vi inte idag levererar ett värdigt svar till Satans lydiga redskap, så kommer de redan i morgon att stå i våra moskéer. De kommer att inge våra barn, att det att bedja inte är modernt, och de kommer att förvandla våra folk till en identitetslös massa konsumenter, för vilka dollar är gudomen.

    Jag uppmanar ledarna för de muslimska staterna att vakna upp och göra allt som är möjligt för att försvara vår religion från alla brottsliga former av påhopp. Annars blir det för sent. Må Allah den Allsmäktige  hjälpa er!


Koranen är ju en bok. En bok ska läsas och inte brännas. Har man invändningar mot vad som står i den eller den boken, kan man bemöta det skriftligen eller muntligen i en debatt. 

   Det är ju vad yttrandefrihet handlar om


-

Kommentarer

Martin sa…
Islam är satans religion och Allah är djävulen

Populära inlägg i den här bloggen

Vem sa: "Vi tar Kiev på tre dagar" !?

 Meningen " возьмем Киев за три дн я" ( = Vi tar Kiev på tre dagar !)  har blivit något av ett bevingat ord,  på ryska webben. Även internationellt .  Men det har inte mycket till vingar Vem var det som sa det från början ? Det lär ha kommit från den ryska militären (ett rykte säger att Putin sa det i ett enskilt samtal till den kinesiske ledaren- Xi), för att sedan upprepas av flera ryska propagandister på ett tidigt stadium.             Bland andra Olga Skabejeva sa "två dagar"., enligt klippet ovan (med svenska undertexter)        Den vitryske ledaren, Lukasjenko, talade om ”tre,fyra dagar” enligt samma klipp       Vladimir Solovjev som också syns i klippet, sa en gång  bestämt:  " Vi kommer att ta Kiev ! " och såg ut som om han menade tre dagar.       Eller kom det ursprunligen från Hitler vid tiden för "operation Barbarossa", som denne ryske bloggare anspelar på ?  (Hans karikatyr från 40-talet med svensk översättning:) DN , SR ,  -

De vet att de gör fel – bad hela det ukrainska folket om förlåtelse.

 Enligt Ukrainskaja Pravda :   Domstolen gav 11 års fängelse åt fyra ryska miltärer, som torterade deltagare i en antiterror-operation i Charkov-trakten.   Källa: En talesperson för det ukrainska säkerhetsrådet , Artem Dechtjarenko, och presstjänsten för Charkovs distriktsåklagare   Detaljer: Bland de dömda finns två deltagare i den 16:e enskilda brigaden av särskild bestämmelse som är underställd den ryska generalstabens styrelse för beväpnade styrkor (tidigare kallades de GRU). Ytterligare två har värvats av det ryska, enskilda militära företaget “Redyt”   Just dessa fyra tillfångatog tre invånare i byn Berovaja som deltog i antiterror-operationen. Det var i början av September 2022.   De tillfångatagna männen hölls av ockupanterna bundna i en jordhåla med säckar över huvudet, och de utsattes för grym tortyr och man hotade att döda dem.   På det viset genomförde kidnapparna förhör och försökte “slå ur” dem informationer om andra ukrainska patrioter. Efter omänsklig tortyr och missh