Fortsätt till huvudinnehåll

Vad står på Ramzan Kadyrovs telegramkonto?

 "Ramzan Kadyrov uppmanar till våd mot Sverige" enligt olika tidningsrubriker idag. 

    Jag vet inte om jag håller med. Han nämner inte Sverige uttryckligen  och talar inte heller direkt om våldsamma åtgärder. Han uppmanar inte till stenkastning, men klandrar världens muslimska ledare för passivitet. Han uppmanar de muslimska ledarna att agera när Koranen kränks i "vissa europeiska länder", vilket gör honom som muslim djupt upprörd. 

Men OK, Kadyrovs budskap känns inte fördensskull särskilt trösterikt.

Det som kommer närmast hot om våld är att han lyfter fram Putinregimens handlande i Ukraina som ett mönster för hur den västliga dekadensen ska bemötas. Det kan uppfattas som ett indirekt hot om våld, men i huvudsak är hans budskap inte riktat till västländerna utan till muslimvärldens ledare.

 Detta är vad som står på hans telegramkonto - hela texten:

   Idag har hela den muslimska världen stött på en icke tidigare skådad utmaning. De fortsatta aktionerna att bränna den heliga Koranen i länder i Europa och i Väst kommer förutsägbart att föra situationen till den punkt där ingen återvändo finns.

  Att deltagarna och organisatörerna bakom dessa sabotage kan gå helt ostraffade demonstrerar på ett iögonfallande vis för muslimerna hur det sanningsenligt förhåller sig med de s.k. demokratiska staternas inställning till deras rättigheter. Därvid fortsätter muslimer att bo i deras länder och ta emot fördelar, medan de förnedras och kränks.

   Men var är de muslimska staternas ledare i denna tid? Varför tillåter de att den heliga Skrift öppet förtrampas, utan att taga några som helst väsentliga steg för att beskydda muslimer och deras religion? Är det verkligen så att Europas och USA:s missnöje och sanktioner ter sig mer skrämmande för dem, än Allahs vrede?

  I dagsläget är det bara Ryssland som står emot Västs och Europas ateistiska och koloniala politik, vilken har visat sitt rätta ansikte i Ukraina. Här, under president Vladimir Putins ledarskap, strider vi öppet mot dem vilka inkräktar på våra heliga och orubbliga värden.

Om vi inte idag levererar ett värdigt svar till Satans lydiga redskap, så kommer de redan i morgon att stå i våra moskéer. De kommer att inge våra barn, att det att bedja inte är modernt, och de kommer att förvandla våra folk till en identitetslös massa konsumenter, för vilka dollar är gudomen.

    Jag uppmanar ledarna för de muslimska staterna att vakna upp och göra allt som är möjligt för att försvara vår religion från alla brottsliga former av påhopp. Annars blir det för sent. Må Allah den Allsmäktige  hjälpa er!


Koranen är ju en bok. En bok ska läsas och inte brännas. Har man invändningar mot vad som står i den eller den boken, kan man bemöta det skriftligen eller muntligen i en debatt. 

   Det är ju vad yttrandefrihet handlar om


-

Kommentarer

Martin sa…
Islam är satans religion och Allah är djävulen

Populära inlägg i den här bloggen

Kurajev avkragad

 Som det har lutat åt efter den under många år verksamme, rysk-ortodoxe diakonen, Andrej Kurajevs, stundtals ganska häftiga kritik mot sin kyrka, har patriark Kirill äntligen fattat sitt beslut och fråntagit honom ämbetet. Andrej Kurajev Han har inte bara fråntagits rätten att undervisa i ett teologiskt seminarium, som fallet var i början av 2014 .      Han har inte bara hotats med att hans ämbete ska tas ifrån honom, som skedde på våren 2021 . Han har fråntagits sitt ämbete - av nämnde Kirill. Publikationen " Novye Izvestija " skriver:". .den 28:e April undertecknade patriark Kirill en ukas om att frånta diakonen Andrej Kurajev hans kyrkliga ämbetstitel p.g.a. hans fortsatta 'destruktiva verksamhet' och uteblivna 'tecken på ånger'. På det viset avlägsnade den Ryskortodoxa kyrkans ledare också det anstånd som hade funnits sedan två år tillbaka ". Kurajev själv kommenterar detta bl.a. så: "Att vara i kompanjonskap med den som patriark Kirill gjo

Hövdingar till fots?

    “ Jag har sett trälar färdas till häst och hövdingar få gå till fots såsom trälar ” -          Pred. 10:7   Påskveckan kan bli dramatisk. Den ryske presidenten har nyligen fått över sig en arresteringsorder för den internationella krigsförbrytartribunalens räkning.  En tidigare amerikansk president kan bli  arresterad.       Metropoliten Pavel från grottklostret i Kiev har skickats i husarrest av ukrainska myndigheter i samband med en uppgörelse om rätten att uppehålla sig och fira gudstjänst i det sakrala komplexet . Besinnar någon av dem den väg som Herrarnas herre och Konungarnas konung gick, då han blev tillfångatagen i Getsemane örtagård, och en av hans lärjungar drog ett svärd och högg av den judiske översteprästens öra?   " Och en av dem högg till översteprästens tjänare och högg så av honom högra örat. Då svarade Jesus och sade: 'Låten det gå så långt.' Och han rörde vid hans öra och helade honom " - Luk. 22:50-51 " Och tjänarens namn