Fortsätt till huvudinnehåll

Terrorn normaliserar grymhet

 Hur förhatligt terrordådet i "Krokus City Hall" i Moskva-området än har varit, så har många också  reagerat mot den brutalitet som spelat ut mot de misstänkta och arresterade personerna. Observatören "Volya" skriver på sitt telegram-konto, att det aldrig tidigare har skett att säkerhetsstyrkorna själva har lagt ut bilder och videoklipp där tortyr har tillämpats: 

Bilden: CNN igår


"I 'Z' - och propagandistiska telegram-kanaler har videoklipp med de tadjikiska medborgare som arresterades i Brjansk-regionen lagts ut den 23 - 25 mars, det är dessa som de ryska myndigheterna anklagar för att ha genomfört terrordådet i 'Krokus'. På en skar de av örat, på en annan användes elchocker mot genitalierna . Den tredje fördes till domstolen i medvetslöst tillstånd.

   Alla de arresterade hade blivit svårt misshandlade, hos en, att döma av hans utséende, var käken krossad ( på videoupptagningen från det första förhöret var käken ännu hel).

Propagandisterna, t.ex. kanalen 'Shot', lägger ut intervjuer med ryssar , som prisar säkerhetsstyrkorna för att deras arbete har kvalitet, kallar dem för 'våra grabbar' och säger, att de själva hade farit fram med ännu större hårdhet, medan säkerhetsstyrkorna har handlat 'på ett mänskligt vis' mot de arresterade.

Jag vet väl hur det 'rättsvårdande' systemet är uppbyggt i Ryska federationen. Jag vet att tortyr är normen inte bara i straffkolonierna utan också i krigszonerna, och i SK, FSB och MVD. 

Men tidigare har inte säkerhetsstyrkorna själva lagt ut videoklipp eller foton med tortyr på nätet..."


Den som förfogar över Twitter kontot "часть Вселенной" ( = en del av världsalltet) skickade ut ett meddelande:

"På ingen. Får man. Skära av. Örat. 

  Samhället borde normalisera det som är normalt, och inte normalisera grymhet. Samhället borde visa vad som bör göras och vad som inte bör göras. Staten borde säga 'så handlar man inte hos oss'. Goda krafter borde styra nävarna (till försvar) och inte användas för att skära av öron"


-

DN


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Information eller hot?

 Dmitrij Medvedev återvänder till temat "Apokalypsen". Idag har han skrivit ett inlägg på sitt Telegram-konto. Vad vill  denne Medvedev - informera eller hota?  Lägg märke till hur förnedrande han uttrycker sig om Ukraina. "Sunak, Scholz, Macron , norska, finska, polska och andra ledare från NATO-länderna talar om att 'vi måste förbereda oss på ett krig med Ryssland'. Och även om Ryssland många gånger har sagt att det inte finns några planer på en konflikt med NATO-länderna och EU, så fortsätter detta ytterst farliga ordande om detta tema. Orsakerna är uppenbara. Det är nödvändigt att vända bort väljarnas uppmärksamhet så att det blir möjligt att satsa mångmiljardbelopp på det motbjudande, nationalistiska 'Ukraina'. Det är ju gigantiska summor som ägnas – inte åt sociala frågor – utan åt att kriga i ett för skattebetalarna främmande och utdöende land, vars befolkning flyr ut över Europa och terroriserar de lokala invånarna. Därför proklamerar ledarna för

Fri eller fängslad på webben?

  Det världsvida nätet - www - lades ut för allmänt bruk av amerikanerna under 90-talets senare hälft. Efterhand har alltfler också tagit det i bruk - globalt. Ryssarna inte minst, och det på ett vis, stundtals, som kommer mig att tänka på ett ord av Lenin: "Kapitalisterna kommer själva att sälja det rep åt oss varmed vi ska hänga dem". Det är bara det att de ledande politiska krafterna i Ryssland idag inte längre är kommunister... x Panic and possibility : What workers learned about AI in 2023

Kurajev avkragad

 Som det har lutat åt efter den under många år verksamme, rysk-ortodoxe diakonen, Andrej Kurajevs, stundtals ganska häftiga kritik mot sin kyrka, har patriark Kirill äntligen fattat sitt beslut och fråntagit honom ämbetet. Andrej Kurajev Han har inte bara fråntagits rätten att undervisa i ett teologiskt seminarium, som fallet var i början av 2014 .      Han har inte bara hotats med att hans ämbete ska tas ifrån honom, som skedde på våren 2021 . Han har fråntagits sitt ämbete - av nämnde Kirill. Publikationen " Novye Izvestija " skriver:". .den 28:e April undertecknade patriark Kirill en ukas om att frånta diakonen Andrej Kurajev hans kyrkliga ämbetstitel p.g.a. hans fortsatta 'destruktiva verksamhet' och uteblivna 'tecken på ånger'. På det viset avlägsnade den Ryskortodoxa kyrkans ledare också det anstånd som hade funnits sedan två år tillbaka ". Kurajev själv kommenterar detta bl.a. så: "Att vara i kompanjonskap med den som patriark Kirill gjo