Fortsätt till huvudinnehåll

Information eller hot?

 Dmitrij Medvedev återvänder till temat "Apokalypsen". Idag har han skrivit ett inlägg på sitt Telegram-konto. Vad vill  denne Medvedev - informera eller hota? Lägg märke till hur förnedrande han uttrycker sig om Ukraina.


"Sunak, Scholz, Macron , norska, finska, polska och andra ledare från NATO-länderna talar om att 'vi måste förbereda oss på ett krig med Ryssland'. Och även om Ryssland många gånger har sagt att det inte finns några planer på en konflikt med NATO-länderna och EU, så fortsätter detta ytterst farliga ordande om detta tema. Orsakerna är uppenbara. Det är nödvändigt att vända bort väljarnas uppmärksamhet så att det blir möjligt att satsa mångmiljardbelopp på det motbjudande, nationalistiska 'Ukraina'. Det är ju gigantiska summor som ägnas – inte åt sociala frågor – utan åt att kriga i ett för skattebetalarna främmande och utdöende land, vars befolkning flyr ut över Europa och terroriserar de lokala invånarna. Därför proklamerar ledarna för dessa länder dagligen: man måste förbereda sig på ett krig med Ryssland och på att fortsätta hjälpa Ukraina, och följaktligen att skicka mer tanks, granater, drönare och andra vapen.

   Men alla dessa europeiska ledare ljuger cyniskt för sina medborgare. Om - Gud förbjude! - ett sådant krig inträffar, så kommer det inte att utvecklas enligt den militära specialoperationens scenario. Det kommer inte att genomföras i skyttegravar medelst artilleri, pansar, drönare och elektroniska hjälpmedel.

    NATO är ett enormt militärt block, medborgarna i alliansens länder omfattar nästan en miljard människor. Och deras sammanlagda militärbudget kan uppgå till en och en halv triljon dollar.

Därför, med tanke på hur våra militära potentialer inte kan likställas, så har vi helt enkelt inget val. Svaret kommer att bli asymmetriskt. För att försvara vårt lands territoriella integritet kommer ballistiska missiler och kryssningsmissiler att användas med särskilda stridsspetsar. Detta grundar sig på våra dokumenterade militära doktriner, och de är av alla väl kända. Och detta är själva den ökända apokalypsen. Slutet på allting.

 

Därför måste de västliga politikerna tala om den bittra sanningen för sina väljare, och inte hålla dem för att vara idioter utan hjärnor. Utan förklara för dem, vad som i själva verket kommer att inträffa, och inte upprepa lögnaktiga mantra om att förbereda sig för ett krig med Ryssland".

 

MSN, Newsweek


x

Kommentarer

Levi sa…
En indirekt kommentar till artikeln, om att tala förnedrande om Ukraina, ryska sändaramatörer har kopplat upp en sändare på 80m-bandet kortvåg där de "spyr" ut oegentligheter och förnedrande uttryck om Ukraina, konstigt att huvudorganet för dessa sändaramatörer tillåter detta, jag är ju ingen fena på ryska direkt, men förstår ju att det är hemskheter om Ukraina.Jag har utrustning där jag kan lyssna på olika frekvenser,numera bara lite spontant, broder Levi

Populära inlägg i den här bloggen

Fri eller fängslad på webben?

  Det världsvida nätet - www - lades ut för allmänt bruk av amerikanerna under 90-talets senare hälft. Efterhand har alltfler också tagit det i bruk - globalt. Ryssarna inte minst, och det på ett vis, stundtals, som kommer mig att tänka på ett ord av Lenin: "Kapitalisterna kommer själva att sälja det rep åt oss varmed vi ska hänga dem". Det är bara det att de ledande politiska krafterna i Ryssland idag inte längre är kommunister... x Panic and possibility : What workers learned about AI in 2023

Mordförsöket på Slovakiens premiärminister - och den ryska propagandan

  Slovakiens premiärminister Robert Fico blev brutalt nedskjuten i onsdags förra veckan, och fördes snabbt till ett sjukhus där två läkarteam kämpade i fem timmar för att rädda livet på honom. Under en kort pressträff i förrgår söndag, vågade sig Slovakiens försvarsminister Robert Kalinak på det glädjande beskedet, att premiärministern hade trätt ut ur skuggorna där hans liv var i fara.    Medan media och sociala media världen över  försökt placera en bisarr 71-åring som höll i pistolen - en poet och ickevåldsaktivist i det förflutna - så började strax  olika konspirationsteorier  att spridas.  Bl.a. ryska propagandister missade inte tillfället att så snart som möjligt peka ut spår som de anser leda till Zeleneskyi och "det kollektiva Väst".   Slovakiska " Pravda " reagerade tidigt mot de propagandistiska ryska utspelen - här ett utdrag: "I Moskva missbrukar man mordförsöket på Fico i propagandasyfte. De råder t.o.m. den slovakiska undersökningen att ta en tit