Fortsätt till huvudinnehåll

Judiska protester mot Lavrov

 Från Haaretz:

   Israel anklagade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov för att skända minnet av Holocaust i onsdags, då den erfarne diplomaten offentligt likställde ukrainska insatser för att försvara sitt territorium med nazi-Tysklands kampanj för att utrota judarna ur Europa.

     Då han talade under en presskonferens i Moskva, anklagade Lavrov Förenta Staterna för att samla en koalition av europeiska länder, för att "lösa den ryska frågan" på samma vis som Adolf Hitler i sin tid sökte efter en "slutgilig lösning" för att utradera Europas judar.

 Denne utrikesminister som har suttit så länge på sin post - och som drog över sig häftiga fördömanden från Israel efter att ha anklagat Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, för nazism i somras - sa att Washington använde samma taktik som Napoleon  och nazisterna i försöken att underkuva Europa för att kunna förstöra Ryssland.

 Genom att använda Ukraina som instrument  "för de krig mot vårt land med samma slags uppdrag", sa han. "Liksom Hitler ville se en 'slutgiltig lösning' av den judiska frågan, nu, om man  läser av de västliga politikerna .. så säger de klart att Ryssland måste lida ett strategiskt nederlag"

Den "slutgiltiga lösningen" var den tyske nazi-ledarens Adolf Hitlers plan för Holocaust, vilket ledde till det systematiska mördandet av 6 miljoner judar, liksom av medlemmar av andra minoriteter.

"Holocaust var det mörkaste ögonblicket i mänsklighetens historia och en unik händelse", sa en talesman för det israeliska utrikesministeriet till Haaretz"

Beaktansvärda ord i dagarna inför den 27:e Januari, som är den internationella minnesdagen för offren för holocaust

Även den europeiska judiska kongressen krävde en ursäkt av Lavrov 

Så här lät det under Lavrovs presskonferens (efter 01:28 c:a), enligt nyhetsrapporteringen från "Dozjd" 18/1: 

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Information eller hot?

 Dmitrij Medvedev återvänder till temat "Apokalypsen". Idag har han skrivit ett inlägg på sitt Telegram-konto. Vad vill  denne Medvedev - informera eller hota?  Lägg märke till hur förnedrande han uttrycker sig om Ukraina. "Sunak, Scholz, Macron , norska, finska, polska och andra ledare från NATO-länderna talar om att 'vi måste förbereda oss på ett krig med Ryssland'. Och även om Ryssland många gånger har sagt att det inte finns några planer på en konflikt med NATO-länderna och EU, så fortsätter detta ytterst farliga ordande om detta tema. Orsakerna är uppenbara. Det är nödvändigt att vända bort väljarnas uppmärksamhet så att det blir möjligt att satsa mångmiljardbelopp på det motbjudande, nationalistiska 'Ukraina'. Det är ju gigantiska summor som ägnas – inte åt sociala frågor – utan åt att kriga i ett för skattebetalarna främmande och utdöende land, vars befolkning flyr ut över Europa och terroriserar de lokala invånarna. Därför proklamerar ledarna för

Fri eller fängslad på webben?

  Det världsvida nätet - www - lades ut för allmänt bruk av amerikanerna under 90-talets senare hälft. Efterhand har alltfler också tagit det i bruk - globalt. Ryssarna inte minst, och det på ett vis, stundtals, som kommer mig att tänka på ett ord av Lenin: "Kapitalisterna kommer själva att sälja det rep åt oss varmed vi ska hänga dem". Det är bara det att de ledande politiska krafterna i Ryssland idag inte längre är kommunister... x Panic and possibility : What workers learned about AI in 2023

Mordförsöket på Slovakiens premiärminister - och den ryska propagandan

  Slovakiens premiärminister Robert Fico blev brutalt nedskjuten i onsdags förra veckan, och fördes snabbt till ett sjukhus där två läkarteam kämpade i fem timmar för att rädda livet på honom. Under en kort pressträff i förrgår söndag, vågade sig Slovakiens försvarsminister Robert Kalinak på det glädjande beskedet, att premiärministern hade trätt ut ur skuggorna där hans liv var i fara.    Medan media och sociala media världen över  försökt placera en bisarr 71-åring som höll i pistolen - en poet och ickevåldsaktivist i det förflutna - så började strax  olika konspirationsteorier  att spridas.  Bl.a. ryska propagandister missade inte tillfället att så snart som möjligt peka ut spår som de anser leda till Zeleneskyi och "det kollektiva Väst".   Slovakiska " Pravda " reagerade tidigt mot de propagandistiska ryska utspelen - här ett utdrag: "I Moskva missbrukar man mordförsöket på Fico i propagandasyfte. De råder t.o.m. den slovakiska undersökningen att ta en tit