Fortsätt till huvudinnehåll

En annan Medvedev - en avhoppare från "Wagner" som flytt till Norge

Historien har varit på gång ett tag. För nära en månad sedan skrev "Kurjer-Sreda" följande om saken:

Ett tidigare befäl för den paramilitära gruppen "Wagner", Andrej Medvedev från Tomsk, har blivit arresterad i Moskva, men sedan släppts. Nu gömmer han sig från Prigozjins folk och hotar att lägga ut en video med vad han menar vara avrättningar

Enligt medias informationer så har han tillgång till bevis på avrättningar, som den paramilitära gruppen har genomfört.


Andrej Medvedev - tidigare befäl för den första skvadronen inom den 4:e plutonen av den 7:e stormtruppen som ingår i den paramilitära gruppen Wagner. 

För några dagar sedan förklarade  han att han har övergivit sitt kompani och har bett Vladimir Putin och högt uppsatta poliser att ombesörja hans säkerhet, eftersom han fruktar för sitt liv. 

    Efter offentliggörandet av videon har det blivit känt att Andrej Medvedev hade blivit arresterad av Moskva-polisen för att sedan överlämnas åt "Jevgenij Prigozjins säkerhetsfolk", men han släpptes sedan fri.

   Enligt informationer från publikationen "Insider" gömmer sig Medvedev nu undan Prigozjins struktur, och han hävdar att han har ytterligare videomaterial som kan bevisa att Wagnergruppen har deltagit i utomrättsliga avrättningar av sina soldater i  Altsjevsk i Lugansk-området. Enligt Medvedev kommer detta material att offentliggöras om något händer honom.

Medvedev har också berättat för journalister att han känner till åtminstone tio avrättningar i Wagners led, och att den Jevgenij Nuzjin som vart dödad med en slägga tjänade i hans trupp. Dessutom , enligt Medvedev, så får de som värvats av Prigozjin inte de pengar som de har blivit lovade, och deras anhöriga får ingen kompensation om de dör. Enligt vad Medvedev säger så betecknas de som dör som "spårlöst försvunna". 

Enligt uppgifter från media så föddes Andrej Medvedev i Tomsk, och växte upp på ett barnhem. 2016 blev Medvedev dömd till två års villkorligt för ett rån. Sedan blev straffet omvandlat till verkligt fängelse. 2017 förklarades han vara skyldig till fem stölder och en bilstöld utan avsikt att stjäla bilen. 2020 kom han ut ur fängelset och i Juli 2022 skrev han ett kontrakt med Wagner , där det talades om att bevaka vissa strategiska objekt , men han skickades direkt till krigs-zonen.

-

(Kursivt ovan -  en artikel som publicerades i en ryskspråkig publikation den 18:e December)


Omni , CNN


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem sa: "Vi tar Kiev på tre dagar" !?

 Meningen " возьмем Киев за три дн я" ( = Vi tar Kiev på tre dagar !)  har blivit något av ett bevingat ord,  på ryska webben. Även internationellt .  Men det har inte mycket till vingar Vem var det som sa det från början ? Det lär ha kommit från den ryska militären (ett rykte säger att Putin sa det i ett enskilt samtal till den kinesiske ledaren- Xi), för att sedan upprepas av flera ryska propagandister på ett tidigt stadium.             Bland andra Olga Skabejeva sa "två dagar"., enligt klippet ovan (med svenska undertexter)        Den vitryske ledaren, Lukasjenko, talade om ”tre,fyra dagar” enligt samma klipp       Vladimir Solovjev som också syns i klippet, sa en gång  bestämt:  " Vi kommer att ta Kiev ! " och såg ut som om han menade tre dagar.       Eller kom det ursprunligen från Hitler vid tiden för "operation Barbarossa", som denne ryske bloggare anspelar på ?  (Hans karikatyr från 40-talet med svensk översättning:) DN , SR ,  -

De vet att de gör fel – bad hela det ukrainska folket om förlåtelse.

 Enligt Ukrainskaja Pravda :   Domstolen gav 11 års fängelse åt fyra ryska miltärer, som torterade deltagare i en antiterror-operation i Charkov-trakten.   Källa: En talesperson för det ukrainska säkerhetsrådet , Artem Dechtjarenko, och presstjänsten för Charkovs distriktsåklagare   Detaljer: Bland de dömda finns två deltagare i den 16:e enskilda brigaden av särskild bestämmelse som är underställd den ryska generalstabens styrelse för beväpnade styrkor (tidigare kallades de GRU). Ytterligare två har värvats av det ryska, enskilda militära företaget “Redyt”   Just dessa fyra tillfångatog tre invånare i byn Berovaja som deltog i antiterror-operationen. Det var i början av September 2022.   De tillfångatagna männen hölls av ockupanterna bundna i en jordhåla med säckar över huvudet, och de utsattes för grym tortyr och man hotade att döda dem.   På det viset genomförde kidnapparna förhör och försökte “slå ur” dem informationer om andra ukrainska patrioter. Efter omänsklig tortyr och missh

Fångutväxlingen – ljuspunkt med förhinder

 Det är svårt att uppfatta fångutväxlingen mellan Ryssland och Ukraina den 21:a September som den ljuspunkt det på sätt och vis är. Bland de från rysk krigsfångenskap släppta personerna finner jag Svjatoslav Palamar, som tillhör “Azov – bataljonen”, och som var bland de som under våren kämpade på Ukrainas sida mot de ryska ockupanterna om Mariupol . Han var bland dem som stängdes in under stålverket i Mariupol, till dess en lösning förhandlades fram. Men de fick sedan tillbringa flera månader i olika ryska läger. Den 19:e Maj, medan han ännu var under stålverket och evakueringen pågick, fick han ut ett inspelat meddelande: “ Idag .. är det krigets 85:e dag. Jag och stridsledningen befinner oss på fabriken ‘Azovstals” område. Den bestämda operationen fortsätter , vars detaljer jag inte kommer att avslöja. Tack till hela världen , tack till Ukraina. Vi ses ”   Jag undrade då om det skulle bli något “återséende”, efter att ha tagit del av några fler detaljer om läget i Mariupol vid de