Fortsätt till huvudinnehåll

En annan Medvedev - en avhoppare från "Wagner" som flytt till Norge

Historien har varit på gång ett tag. För nära en månad sedan skrev "Kurjer-Sreda" följande om saken:

Ett tidigare befäl för den paramilitära gruppen "Wagner", Andrej Medvedev från Tomsk, har blivit arresterad i Moskva, men sedan släppts. Nu gömmer han sig från Prigozjins folk och hotar att lägga ut en video med vad han menar vara avrättningar

Enligt medias informationer så har han tillgång till bevis på avrättningar, som den paramilitära gruppen har genomfört.


Andrej Medvedev - tidigare befäl för den första skvadronen inom den 4:e plutonen av den 7:e stormtruppen som ingår i den paramilitära gruppen Wagner. 

För några dagar sedan förklarade  han att han har övergivit sitt kompani och har bett Vladimir Putin och högt uppsatta poliser att ombesörja hans säkerhet, eftersom han fruktar för sitt liv. 

    Efter offentliggörandet av videon har det blivit känt att Andrej Medvedev hade blivit arresterad av Moskva-polisen för att sedan överlämnas åt "Jevgenij Prigozjins säkerhetsfolk", men han släpptes sedan fri.

   Enligt informationer från publikationen "Insider" gömmer sig Medvedev nu undan Prigozjins struktur, och han hävdar att han har ytterligare videomaterial som kan bevisa att Wagnergruppen har deltagit i utomrättsliga avrättningar av sina soldater i  Altsjevsk i Lugansk-området. Enligt Medvedev kommer detta material att offentliggöras om något händer honom.

Medvedev har också berättat för journalister att han känner till åtminstone tio avrättningar i Wagners led, och att den Jevgenij Nuzjin som vart dödad med en slägga tjänade i hans trupp. Dessutom , enligt Medvedev, så får de som värvats av Prigozjin inte de pengar som de har blivit lovade, och deras anhöriga får ingen kompensation om de dör. Enligt vad Medvedev säger så betecknas de som dör som "spårlöst försvunna". 

Enligt uppgifter från media så föddes Andrej Medvedev i Tomsk, och växte upp på ett barnhem. 2016 blev Medvedev dömd till två års villkorligt för ett rån. Sedan blev straffet omvandlat till verkligt fängelse. 2017 förklarades han vara skyldig till fem stölder och en bilstöld utan avsikt att stjäla bilen. 2020 kom han ut ur fängelset och i Juli 2022 skrev han ett kontrakt med Wagner , där det talades om att bevaka vissa strategiska objekt , men han skickades direkt till krigs-zonen.

-

(Kursivt ovan -  en artikel som publicerades i en ryskspråkig publikation den 18:e December)


Omni , CNN


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Information eller hot?

 Dmitrij Medvedev återvänder till temat "Apokalypsen". Idag har han skrivit ett inlägg på sitt Telegram-konto. Vad vill  denne Medvedev - informera eller hota?  Lägg märke till hur förnedrande han uttrycker sig om Ukraina. "Sunak, Scholz, Macron , norska, finska, polska och andra ledare från NATO-länderna talar om att 'vi måste förbereda oss på ett krig med Ryssland'. Och även om Ryssland många gånger har sagt att det inte finns några planer på en konflikt med NATO-länderna och EU, så fortsätter detta ytterst farliga ordande om detta tema. Orsakerna är uppenbara. Det är nödvändigt att vända bort väljarnas uppmärksamhet så att det blir möjligt att satsa mångmiljardbelopp på det motbjudande, nationalistiska 'Ukraina'. Det är ju gigantiska summor som ägnas – inte åt sociala frågor – utan åt att kriga i ett för skattebetalarna främmande och utdöende land, vars befolkning flyr ut över Europa och terroriserar de lokala invånarna. Därför proklamerar ledarna för

Fri eller fängslad på webben?

  Det världsvida nätet - www - lades ut för allmänt bruk av amerikanerna under 90-talets senare hälft. Efterhand har alltfler också tagit det i bruk - globalt. Ryssarna inte minst, och det på ett vis, stundtals, som kommer mig att tänka på ett ord av Lenin: "Kapitalisterna kommer själva att sälja det rep åt oss varmed vi ska hänga dem". Det är bara det att de ledande politiska krafterna i Ryssland idag inte längre är kommunister... x Panic and possibility : What workers learned about AI in 2023

Mordförsöket på Slovakiens premiärminister - och den ryska propagandan

  Slovakiens premiärminister Robert Fico blev brutalt nedskjuten i onsdags förra veckan, och fördes snabbt till ett sjukhus där två läkarteam kämpade i fem timmar för att rädda livet på honom. Under en kort pressträff i förrgår söndag, vågade sig Slovakiens försvarsminister Robert Kalinak på det glädjande beskedet, att premiärministern hade trätt ut ur skuggorna där hans liv var i fara.    Medan media och sociala media världen över  försökt placera en bisarr 71-åring som höll i pistolen - en poet och ickevåldsaktivist i det förflutna - så började strax  olika konspirationsteorier  att spridas.  Bl.a. ryska propagandister missade inte tillfället att så snart som möjligt peka ut spår som de anser leda till Zeleneskyi och "det kollektiva Väst".   Slovakiska " Pravda " reagerade tidigt mot de propagandistiska ryska utspelen - här ett utdrag: "I Moskva missbrukar man mordförsöket på Fico i propagandasyfte. De råder t.o.m. den slovakiska undersökningen att ta en tit